Dobre stvari

Kako trajno ukloniti tamne podočnjake

Podočnjaci

Tamni krugovi oko očiju predstavljaju neželjenu pojavu na licu, sa kojom se podjednako suočavaju kako žene, tako i muškarci. Ovaj učestali estetski problem ne predstavlja pretnju po naše zdravlje, ali se negativno odražava na naše samopouzdanje i čini da se osećamo nezadovoljno povodom sopstvenog izgleda. Razlozi za nastanak podočnjaka mogu biti različite prirode, a neki od najzaslužnijih su genetske predispozicije, stil života i svakodnevne navike, ali i određeni procesi u našeg organizmu. Uzroci su individulani, a kada ih jednom prepoznamo, lakše ćemo moći da pristupimo potrebnom tretmanu i učinimo sve da umanjimo njihovu vidljivost.

Rešenje se nalazi u praktikovanju određenih tehnika savremene medicine, promeni životnih navika i stalnom osluškivanju organizma, ne bismo li trajno uklonili tamne krugove oko očiju.

Rešite se loših navika

Stil života i naše svakodnevne navike neminovno ostavljaju traga na izgled našeg lica i tela. Kao jedan od vodećih i čestih uzorčnika za pojavu podočnjaka jeste pušenje. Ova nezdrava navika, između ostalog, kriva je i za nastanak ozbiljnijih zdravstvenih problema, a glavna odlika joj je usporavanje protoka kiseonika i krvi u telu. Pokušajte da u vašu svakodnevnicu uvedete drugačije navike i češće praktikujete neki oblik fizičke aktivnosti i boravak na svežem vazduhu. Ne zaboravite na zdravu i balansiranu ishranu, koja je stub našeg zdravlja i čiji uticaj pogađa gotovo svaki segment našeg organizma.

Efikasne terapije

Zahvaljujući brzom napretku savremene medicine i konstantnim inovacijama u ovoj oblasti, uklanjanje podočnjaka više nije nerešiv problem. Širok izbor neinvazivnih metoda koristi se različitim tehnikama ne bi li se uspešno uklonili ovi neželjeni znaci starenja. Hijaluronski fileri predstavljaju popularan izbor i efikasni su i za mnoge druge estetske korekcije. Zatim slede podjednako uspešna i jedinstvena metoda ubrizgavanja krvne plazme, kao i proverena mezoterapija. Detaljnije informacije o aktuelnim procedurama možete potražiti u ordinacijama i klinikama koje su specijalizovane za estetsku medicinu.

Oko

Dovoljno sna

Određene studije pronašle su povezanost između nedostatka sna i pojave podočnjaka na licu. Svakome od nas je potrebno minimum sedam sati sna, kako bi naš organizam mogao pravilno da funkcioniše, a sam tim i da naše lice izgleda besprekorno i odmorno. Kada ne spavamo dovoljno, dolazi da nakupljanja određene tečnosti ispod očiju, čime se stvara efekat natečenosti, a u tim trenucima naši podočnjaci izgledaju još izraženije. Takođe, manjak sna dovodi do dehidratacije kože, a suva koža dodatno naglašava tamne krugove oko očiju. Postoji još jedan trik koji se odnosi na spavanje, a koji vam može pomoći u rešavanju ovog estetskog problema. Kada ste u ležećem položaju, pokušajte da glavu podignete ka gore, jer će na taj način krv otputovati dalje od lica, čime će se smanjiti njegova natečenost, a samim tim i vidljivost podočnjaka.

Unos odgovarajućih suplemenata

Ono što u svakom trenutku možete da učinite za zdravlje vaše kože jeste unos vitamina koji imaju pozitivne efekte na izgled lica. Bademovo ulje pokazalo se kao izuzetno efikasno sredstvo za smanjenjenje natečenosti ispod očiju. U sebi sadrži vitamin K, E, kao i retinol, koji zajedno predstavljaju svojesvrstan antioksidant za kožu lica i čine je elastičnijom i blistavijom. Takođe, poznato je da vitamin C pospešuje proizvodnju kolagena, proteina koji je zaslužan za mladalački izgled našeg lica. Zato ne zaboravite da konzumirate namirnice sa visokim procentom ovog vitamina, kao što su limun, narandže, grejp, prokelj ili brokoli.

Adekvatna hidratacija i zaštita kože

Jedan od čestih krivaca za pojavu podočnjaka jeste nedovoljna količina unete tečnosti. Ovo se ne odnosi samo na činjenicu da dnevno morate da popijete oko 2 litre vode. Pre svega mislimo i na hidrataciju kože spolja, te upotrebu odgovarajuće kreme za tip vaše kože lica. Suva koža je sklonija različitim nepravilnostima i iritacijama, borama, ali i tamnim krugovima. Ne zaboravimo da zaštita od sunca, takođe, predstavlja značajan deo svakodnevne rutine, bez obzira na aktuelno godišnje doba. Štetnost UV zraka nije direktno povezana sa visinom temperature napolju, stoga uvek treba biti pripremljen za izlazak iz kuće.

Iako je ova neželjena pojava izuzetno uporna i može da izazove mnoštvo nesigurnosti u vezi sa našim fizičkim izgledom, postoje različita efikasna rešenja za njihovo uklanjanje. Nakon preispitivanja sopstvenih navika i potencijalnih uzroka, opredelićemo se za neki od proverenih predloga koji će nam zasigurno pomoći da se izborimo sa iritantnim podočnjacima.

Najnoviji tekstovi

LepotaLifestyle

Kako se pripremiti za trening kod kuće?

Fizička aktivnost je ključan faktor za zdravlje svake osobe. Od dece pa do odraslih, svima se preporučuje redovno treniranje. Međutim, …

Dobre stvari

PRIJAVA ZA STARTAP IBC ZLATIBOR DODELA SREDSTAVA ZA VAŠU IDEJU

Inovacioni biznis centar Zlatibor je i ove godine na raspolaganju svima koji imaju ideju ili viziju o pokretanju sopstvenog biznisa. …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke