Dobre stvari

Kako se pripremiti i proslaviti Novu godinu

Organizaciju oko dočeka Nove godine većina ljud uglavnom počinje da planira nedeljama unapred, dok se pojedini odlučuju da prepuste stvari slučaju i spontano dočekaju najluđu noć, bez posebnih planova koji mogu da prouzrokuju dosta stresa. Naravno, to sve zavisi od toga koliko koga “drma” novogodišnja euforija i koliko je kome značajan taj momenat kada se ispraća stara i ulazi u novu godinu. 

Dok neki odlučuju da proslave Novu godinu u toplini svog doma, drugi odlaze na trgove i koncerte na otvorenom, neki na putovanja, a neki u klubove, kafiće i na organizovane zabave. Sve u svemu, za proslavu ovog datuma postoji mnogo opcija, a na vama je da u skladu sa svojim preferencijama odaberete način dočeka koji će vam najviše odgovarati

#1 Organizovana proslava Nove godine u klubovima i hotelima

U srpskoj prestonici, ali i u mnogim drugim gradovima u zemlji, postoji veliki broj opcija za sve one koji žele da provedu novogodišnju noć u nekom dobrom klubu ili ekskluzivnom hotelu. Zbog bogate ponude mesta za izlazak za Novu godinu nećete morati da pristajete na kompromise, jer vam novogodišnje žurke garantuju provod za pamćenje.

Kada birate gde za Novu godinu, obavezno morate imati u vidu želje i potrebe društva sa kojim idete. Ukoliko ste deo urbanije ekipe, koja voli popularna mesta, klabing i euforičnu atmosferu, onda je klupska proslava Nove godine pravi izbor za vas. Bez obzira da li ste za rok, pop ili narodnu muziku, domaći klubovi imaju ponude za Novu godinu koje će zadovoljiti svačiji ukus.

S druge strane ukoliko želite nešto ekskluzivniji doček, onda je svakako rešenje da odaberete neki od luksuznih hotela, kojih u Beogradu ima na pretek. Kada je u pitanju Crowne Plaza Nova godina u ovom hotelu uvek bude nezaboravna i ostane u najlepšem sećanju.

#2 Novogodišnje putovanje sa dragim ljudima

Novogodišnje putovanje je uvek odlična opcija, jer vas u brojnim svetskim metropolama očekuje pravi spektakularni doček. Mnoge evropske destinacije poznate su po impresivnim vatrometima za Novu godinu koji se može videti iz svih delova grada, a koji traje dovoljno dugo da u njemu možete zaista uživati. 

U inostranstvu su posebno popularni i tradicionalni božićni marketi, na kojima za doček možete kupiti različite rukotvorine, domaće kolače ili ukusne napitke. Naravno, savet je da ovakav vid dočeka isplanirate nekoliko nedelja unapred, kako ne biste propustili željene aranžmane.

Novogodišnja putovanja mogu biti prava avantura za vas, vaše društvo ili voljenu osobu. Putovanja za dvoje su prilika da se u potpunosti posvetite jedno drugom i da uživate u jedinstvenim trenucima provedenim zajedno. Međutim, vikend putovanja su prava stvar i za doček Nove godine sa prijateljima, gde možete stvarati nove zajedničke uspomene za sva vremena.

#3 Doček Nove godina na gradskim trgovima

Opšte je poznato da se doček Nove godine na trgu posebno planira i da se zaista dosta ljudi, štaviše čitav jedan grad, organizuju kako bi priredili svim zainteresovanim posetiocima provod za pamćenje. Iako je na našim prostorima u novogodišnjoj noći skoro uvek poprilično hladno, masa ljudi na gradskom trgu i nastupi popularnih izvođača na bini, zagreju atmosferu i neretko je dovedu do pravog usijanja baš kada časovnik otkuca ponoć.

#4 Nova godina u kućnom ambijentu 

Doček kod kuće svakako predstavlja najudobniju opciju, ali kako bi ta noć bila drugačija od drugih, postoji nekoliko opcija kako da je učinite posebnijom. Filmski maraton jedna je od najjednostavnijih opcija u kojoj možete uživati, bilo da ste sami ili s bliskim društvom. Unapred odaberite filmove koje odavno želite da pogledate pa učinite to odjednom.

Da bi vam novogodišnje veče bilo drugačije od ostalih, možete samo promeniti uobičajeni jelovnik. Isprobajte neko novo jelo, pripremite svečanu večeru i uživajte s najbližima u delikatesima koje ste sami pripremili. 

To što ste odlučili da provedete Novu godinu kod kuće ne znači da se ne možete rasplesati i tako zabaviti. Tokom novogodišnje noći možete biti sam svoj DJ i svom društvu puštajte muziku prema vašem zajedničkom ukusu.Bilo kako bilo, jedino što je važno u novogodišnjoj noći jeste da budete u dobrom društvu, okruženi ljudima koji vas vole i koje vi volite. Sam prostor i način proslave su manje bitni, ako ste okruženi dragim ljudima, ako je atmosfera na zadovoljavajućem nivou i ako se provedete onako kako ste zamislili.

Najnoviji tekstovi

Uradi sam

Šta kada u pola stana ima struje, a u pola nema

Sigurno vam se bar jednom dogodilo da nestane struje u stanu. Naravno, odmah proveravate da li je samo kod vas …

Dobre stvariLifestyleUradi sam

Uticaj energetske stabilnosti na svakodnevne kućne poslove

Kako se zima približava šuškanje o mogućim restrikcijama struje se sve češće ponavlja. Iako još uvek nema zvaničnih informacija, Vlada …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke