Dobre stvari

Kako se podloga za šminku pravilno nanosi?

Četkica za šminkanje lica

Opet je vreme za nanošenje podloge za šminku? Dosadilo vam je da stalno nanosite tečni puder? Da li mogu da se izbegnu umazane ruke i nejednako naneta podloga za lice?

Ni manje, ni više, sve je stvar vežbe.

Ako ste dobro ispraksovani, našminkaćete se za tren. Nema umazanih ruku i nejednako nanete podloge. Samo vam je potrebna dobra kozmetika. Online shop je uvek dostupan, pa ako vam nešto nedostaje od šminke, sada je pravi trenutak da poručite. Preporučujemo vam da posetite Lilly Drogerie online prodavnicu, jer je dostupna prodaja kozmetike online.

Šta kažu profesionalni šminkeri?

Prvi i najvažniji savet svakog profesionalnog šminkera jeste da se obezbedi dobra i dugotrajna kozmetika. Online shop je dostupan u svakom trenutku, a evo šta sve treba da znate ako želite pravilno da nanesete podlogu za šminku.

Prvo lice operite, a onda stavite hidrantnu kremu, pa podlogu za šminkanje. Zahvaljujući kvalitetnoj podlozi imaćete ujednačen ten, a šminku ćete lakše naneti i ona će se na licu duže zadržati.

Pošto je dostupna prodaja kozmetike online, mi vam preporučujemo da izaberete podlogu koja odgovara vašem tipu kože. Svaka podloga za lice sadrži posebnu formulu zahvaljujući kojoj se smanjuje rumenilo i umanjuju bore. Ali, obratite pažnju na sledeće.

Na spoljašnji deo šake nanesite tečnu podlogu. Iako je za svakog različita, dovoljna količina je otprilike u obliku kovanice.

Stavite podlogu na gustu četku, a onda je četkom nanesite na obraze, ivice lica, nos i bradu. Ako četku jednom stavite u puder količina će biti dovoljna za sve delove lica koje smo naveli.

Zatim pređite na nos. Tačkajte malim potezima niz obraze ka granici lica, a onda nastavite dalje do centra obraza. Ponovite postupak i za bradu.

Ostatke podloge možete skinuti tako što ćete predele lica iznad i ispod usana tačkati. Na kraju dolaze desni i levi deo usana, jer je reč o specifičnim delovima lica na kojima se stvaraju nabori prilikom smeha.

Četkice za minkanje lica i šminka ispod njih

Predeo oko očiju posebno pripremite za šminkanje!

Na predeo oko očiju pažljivo nanosite podlogu. Dovoljno je da na ivicu četke nanesete podlogu, a onda deo oko očiju nežno istačkajte. Više podloge stavite oko unutrašnje ivice oka, jer u ovom predelu lica najviše dolaze do izražaja podočnjaci. Mali sloj podloge nanesite na gornji kapak i predeo oko obrva.

Zatim dolazi čelo na red. Ovaj deo lica istačkajte pažljivo, a sve do korena dlake nanesite podlogu kako se ne bi primećivala razlika u boji. Ostatak podloge nanesite na celo lice i na vrat. Jedva primetni sloj podloge nanesite na predeo oko usana gde nastaju nabori, jer ćete tako izbeći gomilanje podloge.

Da biste sjedinili i ujednačili pravilno podlogu pređite na kraju kružnim pokretima četke po licu i sačekajte 5-6 minuta da se podloga osuši. Zatim pređite na šminkanje.

U vašem neseseru treba da se nađe kvalitetna kozmetika. Online shop je tu ako vam nešto zatreba, a mi vam preporučujemo da obavezno kupite max factor bronzer ili vodootporni rimmel bronzer, jer zahvaljujući njima vaš ten će imati prirodno preplanuli sjaj.

Birajte puder u odnosu na tip kože!

Nakon podloge na lice se nanosi puder, a zavisno od tipa kože birajte odgovarajući tečni ili kameni puder. Ako vam je koža masnija, onda stavite praškasti puder, jer će lice biti bolje matirano. A onda nanesite korektor. Pre tečnog pudera se korektor nanosi, dok se prvo stavlja kameni puder, pa onda korektor. 

Osim za tamnije podočnjake, korektor je odlično rešenje za prekrivanje flekica i bubuljica. Ispod podočnjaka korektor treba naneti u obliku latiničnog slova V.

S obzirom na to da je dostupna prodaja kozmetike online, savetujemo vam da prelistate ponudu Lilly Drogerie online prodavnice i da poručite proizvode koji vam nedostaju.

Za savršen ten koristite Max Factor bronzer!

Za konturisanje lica koristite bronzer. Ako imate kvalitetne bronzere kao što su Rimmel bronzer ili Max Factor, vaše lice će imati blistav i prirodno preplanuli sjaj. Koristite četkicu sa kraćom i čvrstom dlakom za precizne konture, jer ako pravilno nanesete Max Factor bronzer, dobićete savršen preplanuli izgled.

Da bi vaša šminka bila postojana i dugotrajna savetujemo vam da kupite Rimmel bronzer koji je vodootporan, jer može da traje i do 10 sati. Nakon bronzera dodajte rumenilo i to je to. Spremni se za izlazak!

Najnoviji tekstovi

AutomobiliDobre stvari

Kako da uštedite vreme i novac na registraciji vozila

Postoji mnogo faktora koje vozači trebaju uzeti u obzir prilikom procesa registracije vozila. Proces može biti zamoran i složen, sa …

LepotaLifestyle

Letnji stil – Kako ostati trendi kada je napolju 35 stepeni?

Dolaskom leta, dolazi i vreme da osvežimo našu garderobu i prilagodimo je visokim temperaturama. Međutim, to ne znači da treba …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke