Dobre stvari

Kako regenerisati kožu lica na prirodan način

Srce od jagode na obrazu devojke

Svakome je, barem s vremena na vreme, potreban jedan temeljan tretman kože, koji će je regenerisati i vratiti joj nedostajući sjaj. Naš najveći organ i štit organizma od spoljnih faktora, trpi puno toga, pa je potpuno logično zašto mu je nekada potrebna dodatna nega. 

Kozmetičari i dermatolozi sve češće preporučuju okretanje prirodnim kozmetičkim ritualima i kozmetici u svrhu nege, pa tako i same regeneracije kože. Još su nas bake savetovale da se negujemo prirodom, a izgleda da je sada, nakon mnogih istraživanja o uticaju hemijske kozmetike na kožu, vreme da ih poslušamo.

Pa, pređimo na stvar. Istražili smo umesto vas, te vam u narednim pasusima nudimo savete pomoću kojih ćete divno oporaviti i regenerisati kožu lica na prirodan način.

Prirodnom kozmetikom do blistavog tena

Korišćenje kozmetike je definitivno jedan od važnih faktora kada se radi o negovanoj i regenerisanoj koži lica. Dok kozmetika koja se bazira na hemijskim sastojcima svakako ume da bude efikasna i pruži željene efekte, sastojci koji se nalaze u većini  ovih kozmetičkih proizvoda (silikon, paraben, veštačke boje i mirisi) mogu biti štetni po kožu i zdravlje. 

S druge strane, prirodna kozmetika ima puno hranljivih sastojaka i sve je više onih koji se opredeljuju isključivo za nju. Ipak, nije dovoljno koristiti prirodnu kozmetiku da biste imali regenerisanu i negovanu kožu lica. To morate i raditi na pravilan način.

Svaki kozmetički proizvod ima preporučen način za njegovo korišćenje. Sem toga, za najbolje efekte treba vam više proizvoda, a ne samo jedan. Zato uvek preporučujemo pametnu kupovinu kozmetike. Kozmetički poklon setovi za žene bez štetnih hemijskih sastojaka sadrže sve što vam je potrebno, pa su odličan način da se obezbedite svime što vam je neophodno za regenerisanu i lepu kožu lica.

Regeneracija počinje iznutra

Sigurno znate da je za izgled i stanje kože najodgovornije stanje tela iznutra. Kozmetika može da pomogne, omekša i sjajno deluje na kožu, ali najbolje dugoročne efekte po kožu imaće pravilna ishrana i zdravlje – ono što dolazi iznutra. 

Dovoljno hidratacije prvo je što naglašavamo kao itekako važan, unutrašnji faktor za regeneraciju kože. Unos od minimum 2l vode dnevno napraviće veliku i sjajnu promenu na vašoj koži. Takođe, namirnice kao što su crvena, crna i zlatna maka, cimet, zeleni čajevi i limun, odlično deluju na kožu i potpomažu njenu regeneraciju.

Izbegavajte hranu bogatu šećerima, ugljenim hidratima i mastima. Slatke, masne i namirnice pune ugljenih hidrata loše deluju na kvalitet kože, a mogu izazvati i probleme sa kožom, te isprovocirati pojavu mitisera, akni i ostalih zapaljenja za koje sigurno ne želite da osvanu na vašem licu.

Kozmetički proizvodi iz kuhinje

Sem brige o ishrani i zdravlju, kao i korišćenja kozmetike oslobođene štetnih sastojaka, kozmetičke rituale koji će odlično delovati na regeneraciju kože možete raditi i sa sastojcima iz kuhinje – potpuno prirodno i delotvorno. 

Maske za lice, kao i piling za lice sami možete napraviti od namirnica koje sigurno već imate u kuhinjskim policama. Na primer, odličan piling kojim ćete se osloboditi sloja mrtvih ćelija sa kože lica možete napraviti od šećera, meda i limunovog soka. Sve što je potrebno je da pomešate ove sastojke i bićete prezadovoljni rezultatima!

Za maske “iz kuhinje” možete koristiti raznovrsne sastojke: maslinovo i kokosovo organsko ulje, jaja, med, avokado, aktivni ugalj, gel aloe vere, limun, krastavac… Spisak namirnica koje možete kombinovati i uz koje će prirodna regeneracija kože biti na zavidnom nivou praktično je bezgraničan. 

Limun, krastavac i ulje za kožu

Masaža lica – tajna blistave kože

Masaža lica odlično podstiče cirkulaciju, ima sjajne regenerativne i anti-age efekte, a najbolje od svega je što je i sami možete raditi i dobiti sjajne rezultate! Svakog dana pred spavanje, dovoljno je da na prste uzmete malo nekog organskog ulja, a zatim ga utrljavate kružnim pokretima od nosa ka gore, od brade ka ušima. 

Ovo će imati sjajne efekte na kožu lica i definitivno treba da uvrstite masažu lica u svoje svakodnevne bjuti-rituale. Masažer za lice od žada u poslednje vreme je vrlo popularan kozmetički asesoar, pa i njega možete koristiti za masažu lica.

Ne preskačite noćnu negu

Noćna nega lica jednako je, ako ne i više važna od dnevne. Naime, dok spavamo, ćelije se najviše regenerišu, a koža upija mnogo više nego tokom dana. Sem toga, masne, bogate kreme za lice nije prijatno nositi tokom dana i obavljanja svakodnevnih aktivnosti, ali je sasvim u redu nanositi ih pred spavanje. 

Mnoge dame imaju i čitavu rutinu nege kože pred spavanje, koja podrazumeva čišćenje lica, korišćenje tonera, a zatim i seruma ili noćne kreme za lice. Nema sumnje da se ovako temeljnom i dobrom negom koža fantastično neguje i regeneriše.

Pa da sumiramo: prirodna kozmetika, uz bogatu noćnu negu, redovne masaže lica i proizvode koji divno deluju na kožu, a mogu da se naprave pomoću namirnica iz kuhinje – najbolje su za regeneraciju kože. Treba dodati i to je dobar san, kao i provođenje vremena na čistom vazduhu, odlično za regeneraciju čitavog tela, pa i njegovog najvećeg organa. Obradujte svoju kožu pravilnom negom, koja joj je nakon leta naročito potrebna. 

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariKuhinja

Laki dezerti koje možete spremiti za svaku priliku

Nema ništa bolje od trenutka kada završite obrok i zatim zaronite u mirisne, slasne dezerte. Bez obzira na priliku, od ...
AutomobiliEdukacijaPosao

Kako da najbolje opremite vaše teretno vozilo?

Kada se radi o opremanju teretnih vozila, važno je da imate pravu opremu koja će vam omogućiti da efikasno obavljate ...
Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.