Dobre stvari

Četiri saveta kako pronaći smeštaj u nepoznatom gradu

Kada putujete u nepoznati grad sa kojim nemate iskustva, kao pravi svetski putnik, i nemate nikoga ko bi vas posavetovao gde da prespavate, najvažnije je da nađete siguran smeštaj, u kom ćete se osećati udobno.

Udobnost koju vam smeštaj pruža vas opušta i rasterećuje od stresa, kao i svesti da ste u gradu u kom ne poznajete nikoga. Imate svoj prostor u kom možete da uživate, da radite šta god želite, a da atmosfera bude prijatna.

Postoji nekoliko načina da pronađete apartmanski smeštaj u nepoznatom gradu, kao na primer, preko oglasa na internetu, međutim, mi vam savetujemo da to radite preko agencija koje su specijalizovane za to.

Sajtovi kao što je recimo “Klik Apartmani” zaista imaju veliku ponudu, i možete naći ono što želite od svog smeštaja, po pristupačnim cenama. U razgovoru sa njima, otkrili smo da je pored iznajmljivanja stanova u centru Beograda, sve popularnija usluga stan na dan Zemun, koju najviše traže posetioci koji žele miran smeštaj u prelepom starom delu Zemuna.

Ali kakve ovo ima veze sa nepoznatim gradom? Pa uzmite u obzir činjenicu da je dovoljno da putem filtera na sajtu pronađete deo grada u kom odsedate, tip apartmana i sve druge stavke koje su krojene prema vama, i stan možete iznajmiti u svega par klikova! Ipak, evo još nekih saveta.

#1 Kako da iznajmite pravi apartman?

Apartmanski smeštaj

Agencije za iznajmljivanje apartmana imaju svoje sajtove, gde možete videti autentične fotografije prostora koji rezervišete, pa neće biti nikakvih neprijatnih iznenađenja. Apartman će biti baš onakav kakav je na slici, a u opisu možete vide koje vam sve dodatne pogodnosti on pruža i koja je cena.

Na sajtu se možete informisati apsolutno o svemu, koja je procedura plaćanja, koji su uslovi, da li morate da uplatite deo unpared, deo kada dođete. Takođe, na sajtu se možete informisati da li postoji mogućnost plaćanja karticom.

Na sajtu možete filtrirati šta je ono što je vama potrebno, i prema vašim preferncijama, agencija će izbaciti smeštaj koji je savršen za vaše potrebe.

#2 Da li da iznajmite sobu ili apartman?

Naravno, postoji opcija da umesto apartmana iznajmite sobu, koja je povoljnija, međutim, apartman će vam pružiti komfor, što je veoma bitno da imate kada se nalazite na nepoznatoj lokaciji. Ne želite osećaj skučenosti, i klaustrofobije, želite da se osećate slobodno.

Apartmani vam pružaju celokupan osećaj kao da ste kod kuće, možete kuvati hranu, uživati u spavaćoj sobi, dok u dnevnoj vaši saputnici mogu gledati TV.

Apartmani uglavnom imaju i terasu sa pogledom na grad, a to je ono što svakako želite ako ste u gradu koji ne poznajete, a želite da ga što bolje upoznate.

#3 Odlučite se za lokaciju apartmana

Nepoznati grad noću

Lokacija apartmana je veoma važna, jer ona veoma određuje cenu apartmana. Ukoliko želite da upoznate grad, savetujemo vam da iznajmite apartman van centra, kako biste se bolje upoznali sa okolinom.

Ukoliko je lepo vreme, iskorsitite ga, i krenite peške po gradu. Slobodno se i namerno izgubite, idite ulicama koje su vam nepoznate, jer je to avantura zbog koje ste došli u nepoznati grad.

Ukoliko ste, ipak, poslovno u nepoznatom gradu, i fokus vam je na sastanku, onda savetujemo iznjamljivanje apartmana u centru. Tačno je da će cena biti viša, ali poslovni sastanak zahteva vreme, koje vi obično nemate, tako da je najbolje da vam mesto sastanka bude u blizini.

#4 Blizina zanimljivih atrakcija grada

Ukoliko ste došli u željeni grad da biste ga bolje upoznali, onda osigurajte da su vam atrakcije grada u blizini. Proverite na internetu koje su zanimljivosti koje morate posetiti. Kada dođete  u grad, razgovarajte sa lokalnim stanovništvom, oni će vas najbolje uputiti u zanimljivosti grada koje ne smete zaobići.

Kako biste se najbolje upoznali sa dušom grada, postoji još jedna opcija smeštaja, a to je couch surfing. Morate biti prijavljeni na zajednički sajt, i morate biti spremni da i kod vas u stan u Beogradu dolaze posetioci iz stranih zemalja.

Međutim, ako nemate problem sa tim da delite svoj lični prostor, ovo je odličan način da upoznate nove ljude, dušu grad, i skrivena mesta kojih nema u turističkim aranžmanima, ili putopisima na internetu.

Najnoviji tekstovi

Edukacija

Tradicionalni marketing i strategije zasnovane na njemu

Marketing je bio ključan deo poslovanja od trenutka njegovog nastanka. Međutim, tokom godina, metode i strategije koje se koriste u …

Putovanja

5 najegzotičnijih ostrvskih destinacija za putovanje

Putovanje na egzotična ostrva kao u filmovima postalo je san mnogih putnika širom sveta. Ostrvski rajevi nude ne samo nezaboravne …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke