Dobre stvari

Kako organizovati žurku iznenađenja koju će slavljenik pamtiti

Dekoracija za žurku

Žurka iznenađenja uvek je dobra ideja, a posebno za obeležavanje važnog datuma kao što je rođendan. Dok slavljenik ni ne sluti šta ga čeka, vi ste već počeli da tražite savete za organizaciju žurke iznenađenja, a sigurno već naišli i na prve poteškoće.

Mnogi kreću sa organizacijom proslave uvereni kako je ovo izuzetno jednostavna aktivnost, ali ubrzo se razuvere. Organizacija proslava vrlo je zahtevna, posebno kada su u pitanju žurke iznenađenja koje će slavljenik pamtiti. 

Zato, agencija Evento će organizovati događaj za Vas i na taj način vam uštedeti vreme i svu brigu kojom ste opterećeni u vezi sa ovom svečanom prilikom, a mi ćemo vam u narednim redovima dati savete za segmente žurke za koje se ipak mogu probrinuti samo najbliži osobe kojoj je rođendan. Kako organizvati žurku iznenađenja koja će oduševiti slavljenika ili slavljenicu?

Budite sigurni u to da bi slavljenik/ca želeo žurku iznenađenja

Žurka iznenađenja nije dobar izbor za svaku osobu. Postoje ljudi koji ne vole iznenađenja i na sve vole da budu pripremljeni. To je potpuno u redu. Ono što Vi, kao neko ko želi da priredi žurku iznenađenja treba da znate, to je da li je slavljenik/ca taj tip osobe.

Ako jeste – bolje je da organizujete žurku uz njeno znanje, pa ona neće biti iznenađujuća, ali će svakako biti lep gest. Ako nije – samo napred, žurka iznenađenja je pravi izbor, a osoba čiji je rođendan će se oduševiti! 

Žurka iznenađenja – odabir datuma i prostora

Ako već znate da osoba čiji rođendan želite da obeležite žurkom iznenađenja planira putovanje na dan svog rođendana, ili voli da taj dan provede sa porodicom, sasvim je u redu da žurku iznenađenja priredite nekog drugog datuma.

Ipak, ako već znate da rođendanac nema planove na dan svog rođendana, svakako je najbolje da žurku tada i organizujete. Pažljivo odaberite satnicu događaja, a prostor izaberite u skladu sa brojem gostiju koje planirate da pozovete i sa mogućnostima, kao i sa temom proslave i ukusom slavljenika. 

Obavestite goste o tipu žurke

Kada počnete da zovete goste na žurku iznenađenja, jako je važno da imate na umu to da svi oni treba da znaju da je u pitanju proslava sa faktorom iznenađenja, kao i to da moraju da dođu u vreme koje ste naveli kao početak proslave. 

Ako ovo ne naglasite svakom gostu dovoljno jasno, vrlo je moguće da će rođendanska žurka izgubiti odliku iznenađenja, jer će se neko pred slavljenikom “izleteti” i tako pokvariti planove. Jasno je da će tako žurka ovog tipa izgubiti smisao.

Kada je u pitanju upozoravanje gostiju da ne kasne, već se pojave u dogovoreno vreme, ovo je takođe važno da bi faktor iznenađenja bio potpuno uspešan. Ako gosti krenu da se pojavljuju posle slavljenika, kasneći na proslavu, jasno je da iznenađenje prilikom ulaska slavljenika neće biti ostvarivo. 

Roze baloni

Plejlista na žurci treba da bude po ukusu slavljenika

Kada je u pitanju muzika, ona bi morala da bude po ukusu slavljenika/ce. Ne dajte da to što ste Vi ti koji organizujete proslavu, učini to da je isplanirate kao da je u pitanju vaša žurka. Uvek imajte na umu slavljenika i njegove prijatelje. 

Ovo je posebno važno prilikom odabira muzike, koja će umnogome uticati na provod i atmosferu na žurki. Naravno, nije važan samo slavljenik, već i njegovo društvo. Važno je da se svi provedu najbolje moguće. Skladno sa ovim osmislite plejlistu koja će zabavljati prisutne.

Odvojite dovoljno vremena na planiranje detalja

Kada se pobrinete za prostor, pozivanje gostiju i muziku, ostaje još mnogo elemenata žurke na koje treba da mislite! Zato je važno i da odvojite dovoljno vremena za ovo, a slavljenik dobije žurku koju će svi prisutni pamtiti!

Hrana i piće, baloni, možda i rođendanske kape… Detalja i dekoracije koje možete da uključite u proslavu i tako je dodatno obogatite je bezbroj! Naravno, detalje prilagodite slavljeniku i gostima. Ukoliko je reč o dečijem rođendanu – dajte mašti na volju. Ipak, ako je u pitanju proslava rođendana roditelja ili starijeg prijatelja – budite što svedeniji sa ukrasima na proslavi.

Pravila su jasna – žurka iznenađenja treba da bude prilagođena gostima, a ponajviše – samom slavljeniku, brojci godina koju puni i njegovim preferencijama. 

Smislite kako da “namamite” slavljenika

Kako bi se slavljenik iznenadio svojoj rođendanskoj žurci iznenađenja – njoj, logično, treba i da prisustvuje. Pošto je reč o iznenađenju, ne možete ga pozvati na žurku, već isplanirajte način na koji ćete ga “namamiti” i tako navesti da dođe na određeno mesto, u određeno vreme.

Proverite ček-listu pred samu žurku

Kako biste sve vreme vodili računa o tome da ne zaboravite na neki od elemenata svake dobre žurke – napravite ček-listu. Ona će vas voditi kroz celo planiranje i organizovanje proslave, a obavezno je izvadite i prođite kroz nju i na sam dan žurke. 

Ovo je samo deo saveta koji će vam sigurno pomoći da priredite žurku iznenađenja za pamćenje. Kako slavljeniku/ci, tako i gostima – ovo će biti događaj koji će još dugo prepričavati. Ne zaboravite da angažujete fotografa ili sami zabeležite najsrećnije momente sa žurke – biće divna uspomena. 

Najnoviji tekstovi

Dobre stvari

Kako izabrati mesto za svadbu?

Jedna od najvažnijih odluka koju morate da donesete prilikom planiranja svadbe jeste odabir prave sale. Bajkovito i svečano okruženje je …

Dobre stvariKuhinja

Pokloni za slatkoljupce – izmamite im osmeh na originalan način

Slatki pokloni su pun pogodak za gotovo sve prilike! Mali znaci pažnje, veliki paketi raznovrsnih slatkiša ili luksuzni dezerti izmamiće …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke