Dobre stvari

Kako nam coaching pomaže u poslovnom svetu?

Muškarac i žena razgovaraju

Reč koja se poslednjih godina jako često čuje jeste coaching, a većina, osim toga da pretpostavlja da je rad o nekom treningu koji nije za mišiće, dalje ne zna šta on podrazumeva. Kako kroz život, tako i profesiju, profesionalno vođstvo nije loša opcija, posebno ne u trenucima kada ne znate kako je najbolje reagovati i postupati. Tada na red dolazi coaching akademija koja pomaže da sagledate sve aspekte i krenete putem koji vama odgovara. 

Šta je coaching?

Najprostije rečeno, coaching je rad na sebi i sopstvenom usavršavanju, a kada sebe izdignete iznad nivoa na kojem ste trenutno i to radite konstantno, profesija kojoj pripadate raste i razvija se sa vama. Rad na sebi može da bude samostalan, da samostalno uviđate neke svoje greške, mesta gde možete da ostvarite više, ali možete se prepustiti i profesionalcima da otkriju i ukažu vam šta je bitno da radite. Time se bavi svaka coaching akademija.

Zadatak coaching-a je da vam ukaže na mogućnosti koje imate, na potencijale koji se u vama nalaze, a koje možda nikada niste do sada prepoznali. Najvažniji je u momentima kada se osećate zaglavljeno i mislite da nemate gde da nađete rešenje. Coaching akademija vam u okviru poslovanja pokazuje jasnu i realnu situaciju gde se nalazite uz analizu onoga šta želite da postignete. Kada spojite ta dva dobijate kombinaciju svojih mogućnosti kako od trenutnog da stignete do željenog i kako da pravite uspehe o kojima sanjate. 

Šta coaching nije?

Da biste razumeli šta je coaching tačno, važno je da razumete šta nije, a to će vam svaka coaching akademija na samom početku predstaviti. Coaching ne predstavlja psihoterapiju. U okviru takve terapije vi ćete se, istina, fokusirati na probleme, ali su oni uglavnom iz prošlosti ili sadašnjosti. Coaching se bazira na sagledavanju budućnosti i mogućnosti koje možete da iskoristite da biste stigli do određenog cilja u okviru te budućnosti.

Redovno se dešava da se coaching i konsalting mešaju i izjednačavaju, jer jesu dosta slični. Međutim, razlika je velika. Dok konsalting nudi rešenja, gotova, za problem koji imate, za određenu situaciju koja vas ometa i sputava, coaching ide drugim putem. Coaching akademija vas uči da koristeći svoje potencijale i ono što je prirodno u vama dođete do rešenja koje vam je potrebno, tj. da svaki odgovor nađete u sebi i svom poslovanju i tako steknete veće samopouzdanje.

Kako coaching pomaže?

Iako se može koristiti u svim životnim situacijama, coaching je tu najviše da se koristi u poslovne svrhe, bar tako praksa pokazuje. U mnogim situacijama je spas za posao i za samo napredovanje poslovanja. Uz coaching akademiju koja otkriva potencijale, određene „rupe“ koje ometaju, dobre strane, zaposleni i lideri dobijaju jasnu viziju. Zato se kroz celokupan proces na lak, bezbedan i bezboaln način rešavaju sve poslovne krize, problemi koji nastaju u timu, a to se često događa, rešavaju se konflikti, poboljšavaju liderske veštine… ali, osim toga, coaching pomaže kod pravljenja samih planova i sprovođenja ideja u planove i ostvarenje, zbog čega se poslovanje dovodi često i do neslućenih uspeha i razvijanj

Najnoviji tekstovi

Posao

Stan na dan u Novom Sadu – biznis koji se definitivno isplati

Zvanična statistika koju nedavno objavila Vlada Srbije pokazuje da su u decembru 2022. godine u Srbiji zabeležena 1.003.817 noćenja domaćih …

Dobre stvariLifestyle

Kako izabrati pravo ogledalo za kupatilo

Ogledala za kupatilo su veoma važan deo enterijera, kako u estetskom tako i u funkcionalnom smislu. Upravo zbog toga, postoji …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke