Dobre stvari

Kako najbrže prodati polovni automobil

Ključ u rukama

Ako ste imali problem prilikom kupovine polovnjaka, odnosno nikako niste mogli da pronađete odgovarajući automobil koji je u stanju da zadovolji sve vaše kriterijume, onda imajte na umu da je prodaja polovnog automobila još veći izazov. Kao i kada ste vi bili kupac i zahtevali od prodavca ustupke ili zagledali svaku sitnicu, tako i sada morate biti spremni na slično, samo su uloge zamenjene. 

Kada prodajete polovnjaka morate da ispunite određene uslove kako biste “naterali” potencijalne kupce da pozovu baš vaš broj telefona, odnosno morate znati kako i gde se oglasiti. Osim toga morate upotrebiti i neke trikove koji će vam pomoći da na najreprezentativniji način predstavite svoj auto, ali nikako ne smete varati i obmanjivati kupce. 

Predstavljamo vam neke načine koji vam mogu pomoći da što brže i lakše prodate svoje polovno vozilo.

#1 Obratite se agenciji koja se bavi otkupom vozila

Ukoliko vam je hitno potreban novac i ne možete da čekate da vaš oglas zaživi i pronađe put do potencijalnog kupca, onda je svakako preporuka da kontaktirate neku od agencija koja se bavi otkupom polovnih vozila. Na taj način možete za vrlo kratko vreme prodati automobil, a uz to novac ćete dobiti odmah na licu mesta. 

Prednost ovakvog vida otkupa je i ta što oni neće tražiti zamerke na automobilu zbog kojih će kasne odustati, već će samo na osnovu realnog stanja vozila dati svoju ponudu, a na vama je da li ćete da pristanete ili ne. 

Nema sumnje zbog čega je otkup automobila u Novom Sadu izuzetno popularan i svakako jedno od najboljih rešenja tamošnjih trgovaca polovnim vozilima. Zato ukoliko želite sigurno prodaju po fer uslovima, znate kome treba da se obratite.

#2 Postavite svoj oglas na pravom mestu

Kako biste svoj polovni automobil što brže prodali morate da ga oglasite na najboljem mestu. Svi oni koji su ozbiljni u svojoj nameri da kupe automobil redovno posećuju sajtove koji se bave oglašavanjem, stoga morate svoj oglas “okačiti” na neki relevantan sajt koji se bavi prodajom automobila.

Internet je u poslednje vreme ubedljivo najbrži način da se vozilo oglasi i da taj oglas stigne do onih kojima je namenjen – do kupaca automobila. Osim toga, oglasi na internetu vam nude i mogućnost da postavite slike četvorotočkaša, kao i da detaljno opišete stanje u kom se vozilo nalazi. To može dodatno da zainteresuje kupce da se jave baš vama.

#3 Posetite servisera kako biste doterali vozilo

Svi oni koji kupuju polovni automobil prvo obrate pažnju na motor, menjač, ali i na trulu karoseriju. Najveći strah koji kupci imaju jeste da ne kupe neko prethodno havarisano vozilo ili vozilo koje je u drastično lošem stanju, zato je važno da sredite sve sitne kvarove na svom vozilu pre nego ga predstavite kupcu.

Zamenite motorno ulje i sve filtere, jer ćete time imati potreban nivo ulja u karteru. Imajte na umu da svi ozbiljni kupci, prvo provjeravaju količinu ulja, kao i nivo ostalih tekućina u motornom prostoru, pre nego što izraze želju za probnom vožnjom. Ako dobro pripremite auto za prodaju, veće su šanse da ćete ga brže prodati.

#4 Nemojte varati i lažirati stanje automobila

Ono što je važno jeste da ne pokušavate da prevarite potencijalne kupce, jer sigurno ni vi to ne biste voljeli da ste na njihovom mjestu, Nemojte vraćati kilometražu na automobilu jer to može da se otkrije, pa ćete doći u neprijatnu situaciju. 

Takođe, nemojte preterivati sa hvaljenjem automobila, jer ćete biti sumnjivi. Iskreno opišite sve mane automobila i, ukoliko nešto postoji, ukažite kupcu šta mora uskoro da popravi. Nikako nemojte prati motor, jer ukoliko se to primeti samo ćete time odbiti kupca.

#5 Budite realni sa postavljanjem cene

Bitno je da shvatite da vaš automobil vredi manje nego što ste ga vi platili, iako ste dosta novca uložili u njega. Preteranom cenom samo ćete odbiti ozbiljne kupce koji neće hteti da gube vreme sa neralnim prodavcima.  

Inače, to je jedan od najčešćih razloga zbog kojeg ljudi dugo ne mogu da prodaju svoj automobil. Zato, pre nego što u oglasu ostavite cenu obavezno na sajtovima za prodaju pogledajte koliko koštaju slični automobili – sličnog godišta i stanja. 

Na brzinu prodaje polovnjaka, osim cene i opšteg stanja vozila, uticaće i činjenica da li je automobil registrovan ili ne, te imajte i tu informaciju u vidu. Ispratite ove savete i sigurno je da ćete mnogo ubrzati prodaju vozila. Srećno!

Najnoviji tekstovi

Dobre stvari

Kako osigurati svaki kutak vaše banke?

U današnjem svetu, zaštita bankarskih institucija postaje sve složenija i važnija. Banke su neizbežno na meti kriminalaca zbog velikih količina ...
Dobre stvari

Podovi – svet tekstura i materijala koji pleni kvalitetom

Važan element uređenja svakog prostora, bilo da je u pitanju enterijer, ili eksterijer poput bašte, terase, balkona i dvorišta oko ...
Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.