Dobre stvari

Kako izabrati moderan nameštaj za dnevnu sobu?

siva ugaona garnitura u dnevnoj sobi

Kaže se da je kuhinja srce kuće, ali da budemo iskreni, svi znamo da je dnevna soba glavna! Ona je u središtu kuće, u njoj se okuplja cela porodica, ona je najudobnija, a pri tome je i multifukcionalna. Uživamo u dnevnoj sobi dok gledamo omiljenu seriju, pijemo kafu ili radimo od kuće. 

Odabir nameštaja za dnevnu sobu nije nimalo lak, jer on mora da zadovolji sve naše potrebe – treba da bude udoban, pristupačan, moderan i treba da traje dugo! 

U nastavku vam predstavljamo mali vodič za odabir savršenog nameštaja za dnevnu sobu. 

Šta vam je sve potrebno za dnevnu sobu?

Šta ćete sve kupiti od nameštaja, zavisi prvenstveno od veličine vaše dnevne sobe. Ako imate manju dnevnu sobu, razmislite o ugaonoj garnituri i fotelji, a ukoliko vam je soba veća pravi izbor može da bude trosed, dvosed i fotelja ili modernija kombinacija za trosedom, foteljom i lenjivcem. Mogućnosti su neograničene, jer u današnjem vremenu možete pronaći sjajan nameštaj po odličnim cenama koji će trajati godinama. 

Dnevna soba treba da sadrži i TV komodu, stočić i policu sa knjigama. No, pre no što počnete da tragate za pojedinačnim komadima nameštaja, nacrtajte na listu papira raspored u dnevnoj sobi i napišite dimenzije koje su vam potrebne, pa tek onda krenite u potragu! Trebalo bi da na umu imate koje boje tražite, a sa njima zaista možete da eksperimetišete i da ih kombinujete, po najnovijim trendovima. 

Dnevni boravak je centralno mesto u svakom domu

Dnevni boravak treba da postane naša oaza mira. Kada dođemo umorni sa posla ili kada imamo dan sačinjen od pregršt obaveza, jedva čekamo da se ispružimo, da uključimo TV, da se relaksiramo u svom domu. Ali, pored našeg odmaranja, dnevni boravak nam služi i kao prostor u kome se okupljaju prijatelji i porodica, u kome se naša deca igraju, u kome se jedu najukusniji kolači i proslavlja se svaki uspeh. 

Dobro uređena soba je ona koja služi svakoj svrsi i ona u kojoj vam je udobno i prijatno. Nameštaj je važan, jer ukoliko izaberete loš nameštaj, neće vam biti prijatno da na njemu sedite, spavate ili se samo odmarate. 

Razmišljajte i o budućnosti

Kada kažemo da razmišljate o budućim vremenima, mislimo na to da budete sigurni u svoju odluku. Svi mi volimo da pravimo razmeštaj, da se bavimo dekoracijom i uređenjem doma, ali nekad to postaje nemoguće kada imamo nameštaj koji je zauzeo ceo prostor i stoji savršeno samo u jednom uglu. 

Kada se odlučite za moderne fotelje, imajte na umu, da njih uvek možete da premestite na drugi kraj sobe. Možete vremenom i da im dodate tabure, pa tako napravite kutak kao iz svetskih magazina. Ako ste ljubitelj čestih promena, obavezno razmišljajte o svim varijacijama koje možete da pravite sa svojim nameštajem, a ako ipak tražite nešto večno, i ne planirate da svake godine pravite razmeštaj, onda je pravi izbor za vas kvalitetan, stabilan i robusan nameštaj koji odoleva vremenu i trendovima. 

Na šta treba da obratite pažnju kada kupujete nov nameštaj?

Kada kupujete novi nameštaj za dnevnu sobu, treba da razmislite o tome koji će vas komadi nameštaja oduševiti svaki put kada uđete u svoj dom. Pored toga, nameštaj treba da bude i funkcionalan, jer lepota nije dovoljna. Treba da bude odgovarajuće dimenzije i treba da služi svrsi. Mislite o tome da li vam je potreban samo za sedenje, ili će gosti tu spavati kada dođu. Ako imate kućnog ljubimca koji živi unutar kuće ili stana, onda treba da mislite i o samom materijalu određenog nameštaja. Ako imate malu decu, takođe treba da brinete da li će nameštaj moći lako da se održava i da bude bezbedan kada je dete u dnevnoj soboi. 

Na primer, koža je dosta idržljiva i može da traje godinama, ali isto tako vremenom može da se nabora i da se istegne. Kvalitetno platno ne bledi, i može da bude dosta idržljivo. Materijal koji je mešavina pamuka je težak za održavanje. Vuna može da bude ugodna tokom svih godišnjih doba. Svila deluje moćno, ali mora pažljivo da se čisti. 

Kada kupite nov nameštaj, nije loše da uz to kupite i zaštitne prostirke, to će vam dosta značiti ukoliko imate malu decu ili kućne ljubimce

Koji je nameštaj najbolji za dnevnu sobu?

Najbolji nameštaj za dnevnu sobu je onaj koji se uklapa u vaš budžet, onaj koji savršeno odgovara vašim potrebama, onaj koji je kvalitetan. Znamo da dobar nameštaj može da traje decenijama, pa u skladu sa tim i biramo ono što nam najviše odgovara.

Nadamo se da vam je ovaj vodič pomogao pri izboru i da ćete uspeti da pronađete nameštaj po svojoj meri i svojim zahtevima!

Najnoviji tekstovi

Edukacija

Tradicionalni marketing i strategije zasnovane na njemu

Marketing je bio ključan deo poslovanja od trenutka njegovog nastanka. Međutim, tokom godina, metode i strategije koje se koriste u …

Putovanja

5 najegzotičnijih ostrvskih destinacija za putovanje

Putovanje na egzotična ostrva kao u filmovima postalo je san mnogih putnika širom sveta. Ostrvski rajevi nude ne samo nezaboravne …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke