Dobre stvari

Kako enterijer doma utiče na vašu lepotu?

Enterijer doma utiče na vašu lepotu svakodnevno, potvrđuju brojne studije. Ukoliko se budite umorni i bezvoljni, možda treba da razmislite o tome da promenite eneterijer! Nudimo vam ekonomične i praktične savete zahvaljujući kojima ćete zadržati lepotu i vitalnost tela ali i moderan izgled doma! 

Okruženje u kom najviše boravite ostavlja posledice na vašem telu. Ukoliko spavate na udobnom krevetu budićete se rasterećeni, logičan je zaključak. Ipak, nije uvek tako, često neke druge stvari koje su sastavni deo enterijera utiču na san i remete ga tako da je u jutarnjim časovima lepota I svežina lica značajno narušena! 

Jasno je da nije uvek rešenje selidba, iako prodaja stanova Beograd stoji na usluzi svim ljudima. Jednostavno volimo prostor svog stana i njegovu udobnost, zato kroz naredni deo teksta saznajte šta to ne štima u vašem enterijeru i narušava vaš sklad! 

Lepotu lica narušava jaka svetlost lampi

Tokom dana telo se umori i istroši obavljajući poslovnu aktivnost ili čišćenjem doma, šetnjom, trčanjem za decom. Šta god da ste danas uradili vašem organizmu potreban je odmor i redovnih šest do osam sati sna. Enterijer vašeg doma od presudnog je značaja za odmor čitavog tela! 

Stručnjaci preporučuju spavanje u provetrenim i nešto hladnijim prostorijama (sa nižom temperaturom dva do tri stepena) u odnosu na dnevnu sobu i ostatak doma. Prostorija odnosno spavaća soba treba da bude u potpunom mraku, kako bi se telo regenerisalo i odmorilo. Jaka svetlost lampi remeti san i organizam ne može potpuno da se opusti, tako da se budite sa otečenim kapcima i tamnim podočnjacima! 

Svoju omiljenu lampu ugasite pre nego što zaspite večeras! 

Ukoliko su podočnjaci već prisutni možete ih umanjiti uz hladne obloge. Ohladite skuvane kesice čaja od kamilice u frižideru a zatim ih prislonite uz kapke i celokupnu kožu oko očiju. Vratićete im blistavost ali nemoj zaboraviti da isključite ili pomerite lampe iz spavaće sobe, kako bi se narednih dana budili sveži i odmorni! 

Rešite se vlage uz elegantne posude za prikupljanje mirisa i sačuvajte zdravlje 

Većina ljudi bez obzira da li živi u kući ili stanu u nekom periodu života vodi bitku sa vlagom koja narušava lepotu enterijera. Vlažni uglovi zidova narušavaju i  zdravlje, utiču na stanje kože ali i izazvaju alergijske reakcije u samom telu. Budićete se umorni i otečenog lica, a tokom dana može se javiti kijavica i suv kašalj! 

Ulepštajte svoj enterijer i omogućite čist i svež vazduh u unutrašnjosti svog doma uz činije za sakupljanje vlage. Posude su dizajnirane svedeno, tako da se uklapaju uz boje vašeg enterijera i izgledaju poput činije na polici! Niko neće primetiti o čemu je reč i kakva je to spravica a vi ćete sačuvati svoje zdravlje i napokon imati suve zidove! 

Enterijer doma utiče na vaše zdravlje na još jedan način! 

Izbacite jastuke od veštakog materijala sa kreveta – smetaju vašem licu

Jastuci veštačkog materijala ne prijaju osetljivoj koži lica. Jasno nam je da svila izgleda lepo na krevetu i čini enterijer nežnim i toplim, ali ukoliko ležite na jastucima od svile koža će se znojiti. Čestice znoja neće upiti u jastučnicu već se zadržati na licu tako da se mešaju sa drugim nečistoćama i stvore infekciju na obrazima i čelu. 

Mogu se pojaviti bolne, crvene bubuljice koje ćete lečiti nekoliko nedelja. Ponekad je poseta dermatologu neophodna, tako da je bolje prilagoditi enterijer tako da dom bude siguran  i tako da  zadržite čistoću lica! Birajte prirodne pamučne materijale koje takođe možete pronaći u zanimljivim bojama i dezenima. Prijaće vašoj koži i oplemeniće prostor tako da bude još lepši! 

Kao što vidite potrebno je izdvojiti nekoliko minuta kako bi enterijer svog doma prilagodili potrebama  tela, tako da ostane zdravo i lepo u godinama koje slede! 

Najnoviji tekstovi

Uradi sam

Šta kada u pola stana ima struje, a u pola nema

Sigurno vam se bar jednom dogodilo da nestane struje u stanu. Naravno, odmah proveravate da li je samo kod vas …

Dobre stvariLifestyleUradi sam

Uticaj energetske stabilnosti na svakodnevne kućne poslove

Kako se zima približava šuškanje o mogućim restrikcijama struje se sve češće ponavlja. Iako još uvek nema zvaničnih informacija, Vlada …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke