Dobre stvari

Kako da odaberete najbolji dušek za vaš krevet?

Dušeci za krevet dalas

Dve godine nakon izrazito stresnog perioda koji su obeležile globalne promene, važnost sna nikada nije bila više isticana. Od psihologa i neurologa do instruktora joge, sigurno ste primetili da svi oko vas govore o kvalitetnom snu kao preduslovu dobrog fizičkog i mentalnog zdravlja.

A kada govorimo o dobrom spavanju, prvi na listi prioriteta je upravo izbor dušeka. Kako su na tržištu opcije šarolike a kupovina dušeka predstavlja dugoročnu investiciju, ovaj tekst posvećujemo faktorima o kojima bi bilo dobro da mislite kada budete u poziciji da birate novi dušek za sebe. U nastavku ćemo razmotriti tipove, dimenzije kao druge faktore kada su dušeci za krevete u pitanju.

Faktori pri izboru idealnog dušeka za vas

Ukoliko je došao trenutak da kupite novi dušek, bilo da se selite, zamenili ste krevet ili je vašem starom dušeku isteklo sedam godina, koliko se smatra da je njegovo optimalno trajanje, ovo su faktori koje vam preporučujemo da uzmete u obzir u procesu biranja.

Veličina dušeka

Standardno prvo pitanje koje ima veze sa činjenicom koliko prostora imate na raspolaganju. No, i u ovom slučaju postoje varijeteti izbora. Na primer, ukoliko kupujete dušek za bračni krevet, tu potrebu možete rešiti jednim ili sa dva dušeka, u zavisnosti vaših navika u spavanju. U svakom slučaju, dimenzije su u top tri pitanja koje će vam iskusan i posvećen prodavac postaviti pri odabiru dušeka.

Položaj spavanja je važan

Ukoliko razgovarate sa iskusnom osobom, drugo pitanje će biti u kom položaju najčešće spavate. Ukoliko spavate na leđima, dušek sa memorijskom penom je najbolji izbor za vas jer će se težina i pritisak najprirodnije rasporediti upravo na ovom tipu dušeka. Ukoliko, pak, najčešće spavate na stranu, vaša težina se raspoređuje na malom prostoru i stoga je srednje čvrt dušek izbor za vas. I, na kraju, ukoliko spavate na stomaku, upravo je najveći pritisak u tom delu i stoga je za vas dobar izbor nešto čvršći dušek.

Tip dušeka

 Tip dušeka se odnosi na njegovo punjenje. Dva osnovna tipa su dušeci sa žičanim jezgrom i dušeci od memorijske pene. Važno je da imate na umu da različite vrste dušeka možete zahtevati u različitim stepenima udobnosti tj čvrstoće.

Dušeci od memorijke pene

Razmatrajući koji tip dušeka je idealan za vas, uzmite u obzir i težinu osobe koja će na njemu spavati. Težina je važan faktor jer utiče na kriterijume kao što su stepen podrške, uleganje, pa čak i hlađenje.

U izboru tipa dušeka za vas, setite se da ne postoje generalna pravila već dušek birate upravo za vas. Stoga je važno da dušek pre kupovine pažljivo isprobate u radnji jer to je jedini način da, pored konsultacije sa stručnjakom u prodajnom objektu, budete sigurni u svoj izbor.

Ono na šta će vam iskusan prodavac ukazati je položaj kičme pri spavanju. Upravo se u tom segmentu procenjuje koja kombinacija tipa i čvrstine dušeka je dobra za vas. Ukoliko je dušak suviše mekan ili tvrd za vas, vaša kičma će pri spavanju biti u neprirodnom položaju što može izazivati dugoročne zdravstvene tegobe i na kraju smanjiti i kvalitet vašeg sna.

Budžet

Na kraju, pogledajmo u pitanje budžeta. Kao i pri izboru drugih važnih komada ili delova nameštaja, najjeftinija opcija nije nužno i najbolja. Ako uzmete u obzir činjenicu da ste u potrazi sa kombinacijom karakteristika, naša preporuka je da birate brendove koji će umeti da vam pruže kvalitetnu konsultaciju i širok izbor artikala.

Dallas – mesto na kome ćete pronaći svoj idealan dušek

Ukoliko tragate za kvalitetnim i dugovečnim dušekom, u salonima nameštaja Dallas možete pronaći razne modele, koje odlikuju savremeni dizajn, udobnost i vrhunski kvalitet. Na prvom mestu, Dallas brend odlikuju visoko kvalifikovani i iskusni prodavci koji će umeti da vam pomognu da donesete pravu odluku u izboru ovako važnog dela nameštaja kao što je dušek. Donesite pravu odluku odabirom Dallas nameštaj. Kompletan asortiman možete pogledati na njihovom veb-sajtu ili u salonima u Beogradu, Novom Sadu, Tutinu i Novom Pazaru.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariLifestyle

Crossfit: Savršeno rešenje za ljubitelje izazova

Crossfit je princip vežbanja koji se ističe svojom visokointenzivnom, raznovrsnom i funkcionalnom prirodom. Ovaj trening sistem je razvijen kako bi …

Edukacija

Tradicionalni marketing i strategije zasnovane na njemu

Marketing je bio ključan deo poslovanja od trenutka njegovog nastanka. Međutim, tokom godina, metode i strategije koje se koriste u …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke