Dobre stvari

Kako da izbor kade i pločica da savršen izgled kupatila koje ne košta puno?

kada za kupatilo

Odabirom kade umesto tuš kabine dobijate jedinstvenu mogućnost uređenja vašeg kupatila koje ne samo da postaje oaza uživanja, već može imati jedinstven izgled uz pomoć mudrog odabira svih elemenata.

Naravno, svaki kupac pored odabira prema karakteristikama bira i prema ceni pa je kompromis izuzetno važan da bi kupatilo bilo i funkcionalno i estetski lepo.

Tome treba dodati i obavezno biranje pločica pa su dileme velike i svi saveti su dobro došli.

Koje vrste kada za kupanje postoje?

Pored klasičnih, ugradnih četvrtastih, novi modeli kada za kupatilo su neobičnih oblika tako da se mogu prilagoditi svim potrebama i svakom kupatilu. Pa tako, danas su kade ugaone, četvrtaste, ali različitih dimenzija, samostojeće i kade sa nogarima…

Prave se od akrila, čelika, u raznim bojama i sa raznim dubinama tako da kupanje uvek bude pravo uživanje.

Ipak, tada na scenu stupa cena koja mnogima suzi izbor pa je važno pronaći prodavnicu kupatilske opreme koja ima ponudu za svaki džep.

Kupatilske kade – cena zavisi od brojnih faktora

Prilikom odabira vaše savršene kade cena zaista zavisi od mnogo detalja, a najviše od dimenzija, oblika i same vrste kupatilskog elementa.

Najjeftinije su klasične kade 150cm dužine, a odmah zatim i one klasičnih dimenzija od 170 cm. Za ovakve kade cena se kreće između 10.000 – 20.000 dinara, a što je dizajn složeniji to je i cena viša.

Najskuplje su samostojeće kade ovalnog i klasičnog oblika koje su pravi hit u uređenju modernog kupatila većih dimenzija. Razmislite o opcijama, svakako ih je puno jer kupatilske kade nisu više standardizovane pa odgovaraju svakom prostoru.

Kako odabrati odgovarajuće i povoljne pločice za kupatilo?

Da bi pronašli najlepše pločice za kupatilo cena ne sme biti jedina odrednica, ali svakako predstavlja važan segment odluke. Ponovo vam treba dobro opremljena prodavnica keramičkih pločica da bi pronašli ono što se najbolje uklapa uz vašu kadu.

Možda vam se dopadnu heksagone pločice, laserski sečene, sa imitacijom drveta i drugih materijala… Sigurno je da će vas privući mozaik pločice za kupatilo, one velikih dimenzija ili neobično sečene… Danas je sve moderno i kupatilo izgleda savršeno sa svakim odabirom.

Predlažemo vam da na licu mesta, još u prodavnici, uz odabranu kadu odaberete i pločice jer će to dati bolji konačan izgled.

I stručni prodavci vam mogu mnogo pomoći sa savetima na osnovu ostalih elemenata koje poseduje kupatilo, stepena osvetljenosti i ostalih boja. Svakako će predložiti i materijal za postavljanje i objasniti sve specifičnosti tako da kupatilske pločice traju više decenija.

Opšte pravilo je da svetle pločice, kao i one manjih dimenzija čine da kupatilo izgleda vizuelno veće.

Laserski sečene pločice nemaju vidljive fugne pa postavljene pločice deluju kao jedna celina, a ako volite imitaciju drveta izbor je dobar samo ako u hodniku nije postavljen drveni pod. Razlog za to se nalazi u činjenici da dve vrste drvenih podova nikada ne izgledaju estetski lepo kada su jedna do druge.

To su jedina pravila koje možemo preporučiti da pratite jer sve drugo zavisi od vašeg osećaja za lepo i želje kako da uredite svoje kupatilo.

Posetite jednu od prodavnica i odaberite ove i druge elemente koji ispunjavaju vaše kriterijume, ali su i povoljnijih cena. Tada je proces renoviranja u potpunosti uspešan.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariLifestyle

Crossfit: Savršeno rešenje za ljubitelje izazova

Crossfit je princip vežbanja koji se ističe svojom visokointenzivnom, raznovrsnom i funkcionalnom prirodom. Ovaj trening sistem je razvijen kako bi …

Edukacija

Tradicionalni marketing i strategije zasnovane na njemu

Marketing je bio ključan deo poslovanja od trenutka njegovog nastanka. Međutim, tokom godina, metode i strategije koje se koriste u …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke