Dobre stvari

Hemijski piling lica – rešenje za glatku i obnovljenu kožu

nasmejana devojka

Pojedine osobe izbegavaju tretman lica koji podrazumeva AHA kiseline. Međutim, kada saznate koje su sve prednosti i blagodeti njihove upotrebe, rešićete se predrasuda i dilema i više nećete moći bez tretmana kao što je hemijski piling lica! Ipak, bitno je pronaći profesionalni kozmetički salon, jer će isključivo stručno lice znati kome, u kojim koncentracijama i kako AHA kiseline treba uključiti u hemijski piling lica za određeni induvidualni tretman.

Ako ste mišljenja da je upotreba kiselina u kozmetici štetna i opasna, želimo da razbijemo vaše zablude, uz napomenu da treba razlikovati one koje imaju korisne efekte na vaš tip kože, te znati na koji način treba koristiti odabrane kiseline da biste od njih izvukli korisna svojstva. Ukoliko je vaš tip kože normalan ili mešovit, za vas su najpogodniji preparati i tretmani za lice u čijem su sastavu AHA kiseline odnosno alfa-hidroksi kiseline. Ova vrsta prirodnih kiselina nalazi se uglavnom u voću, mleku i šećeru, a njihovo dejstvo jeste takvo da utiču na brzu regeneraciju ćelija na površini kože. Zato su izuzetno korisne u tretmanima u kojima je potrebno tretirati fine linije i bore, fotooštećenja kože, ožiljke od bubuljica i akni i sve druge vidljive kožne promene.

Jedna od najkorisnijih i najčešćih jeste glikolna kiselina za lice dobijena iz šećera koja brzo i lako ulazi u pore, prodire u kožu i utiče na njeno obnavljanje. Zatim je tu laktobionska tj. mlečna kiselina koja se nalazi u mlečnim proizvodima i fermentisanom voću i povrću i korisna je za osetljivu kožu, kao i limunska kiselina koja je sastojak citrusnog voća sa antioksidativnim dejtvom, a štiti kožu i od slobodnih radikala, te deluje protiv tamnih fleka i ožiljaka na licu.

AHA kiseline predstavljaju prirodne eksfolijente odnosno supstance koje efikasno čiste pore i uklanjanju mrtve i zadebljale ćelije sa površine kože, fleke, bore i ožiljke, dovodeći do stvaranja novih, zdravih ćelija, regeneracije, hidratacije i zatezanja kože, te ujednačenog i blistavog tena.

AHA kiseline moguće je koristiti i u kućnim varijantama, odnosno pojedini preparati u sebi sadrže ove prirodne kiseline, obično u blažim oblicima i koncentracijama do 15%. Međutim,  ako želite da osetite njihovu punu moć – neophodno je da se obratite profesionalcima u kozmetičkoj obasti, odnosno da pronađite adekvatan kozmetički centar koji će vam uraditi hemijski piling lica uz pomoć veće koncentracije ovih ili drugih odgovarajućih kiselina za vaš tip kože.

Hemijski piling – iskustva sa tretmanima

Ako želite da se raspitate o tome kako deluje tretman kao što je hemijski piling, iskustva osoba koje su ga probale možete pročitati na različitim forumima i sajtovima o kozmetičkim tretmanima, ali za tretman kakav je hemijski piling – iskustva zavise ne samo od vašeg tipa kože, već najviše od znanja i profesionalnosti osobe kojoj ćete pokloniti svoje poverenje.

Tretman u kojem se koristi glikolna kiselina za lice pomalo mora da pecka, s obzirom da aktivne supstance tako deluju kada prodiru u kožu i sprovode eksfolijaciju, ali glikolna kiselina za lice koja se koristi za hemijski piling je svakako bezbedna i bezbolna, sa minimalnim nepoželjnim posledicama. Stručnjaci u ovom poslu će znati da odrede tačnu dozu koje će efikasno delovati, hemijski piling tj. iskustva  učiniti pozitivnim, a oporavak brzim. Hemijski piling lica svakako treba da bude prijatno iskustvo nakon kojeg ćete gotovo odmah primetiti rezultate – vaše lice će biti čisto, hidrirano, blistavo i podmlađeno, koža sveža, ujednačenog tena i jače strukture! Ipak, da bi hemijski piling lica bio i zaista prijatan, potrebno je da pronađete adekvatan kozmetički salon sa dugogodišnjim iskustvom, a Xenia Doctor’s Centar je jedan od njih. 

Ne dajte da vas povuku ponude u kojima je za hemijski piling cena izuzetno niska, jer su to obično saloni u kojima ne rade dovoljno iskusne osobe. Kada je u pitanju hemijski piling, cena ne treba da bude odlučujuć faktor, jer ipak se tu radi o vašem licu i izgledu koji možete poboljšati ili pogoršati, u zavisnosti od stručnosti osobe odabranog salona. U slučaju da vam je potreban hemijski piling – cena će zavisiti i od toga koja kozmetička linija se koristi u salonu, te obično važi krilatica „koliko para, toliko muzike“.

Kada je najbolje vreme za hemijski piling lica?

Kada prođu vreline i jako zračenje, tada glikolna kiselina za lice i druge supstance mogu najbolje delovati na kožu. Hemijski piling umanjuje zaštitnu ulogu, pa nakon ovog tretmana morate biti oprezni prilikom izlaganja sunčevim zracima i obavezno upotrebljavati proizvode sa visokim zaštitnim faktorom!

Postoji površinski i dubinski hemijski piling, a to koji će vama biti potreban zavisi od problema koji želite da tretirate na ovaj način. Najznačajniji je onima koji imaju probleme sa ožiljcima i hiperpigmentacijama, borama, teksturom i neujednačenim tenom, masnom kožom i proširenim porama, i drugim sličnim problemima koji ugrožavaju vaš izgled, a time i samopouzdanje!

Hemijski piling je uglavnom potrebno ponoviti 6-8 puta na 3 do 4 nedelje, a uz to kombinovati i odgovarajuće proizvode za kućnu upotrebu. Jedna od kozmetičkih linija koje sadrže AHA kiseline i druge prirodne supstance jeste Neostrata za normalnu i mešovitu kožu, ali tu su i ostali preparati renomiranih kozmetičkih brendova poput Exuvinace i sličnih.

Znajte da ni jedan preparat niti tretman neće dati savršene rezultate nakon samo jedne upotrebe, već je potreban kontinuitet i pridržavanje saveta profesionalaca. Ipak, nemojte ni preterivati sa ovim tretmanom i proizvodima, jer možete kožu učiniti osetljivom, a posebno izbegavajte područje oko očiju koje je ionako već samo po sebi osetljivo. Osobe sa tamnim tenom trebalo bi da se konsultuju sa dermatologom pre nego što se odluče na ovaj korak, a umerenost je svakako ono što je uvek i u svemu potrebno, pa i kada je u pitanju hemijski piling!

Najnoviji tekstovi

Lifestyle

Cene kvadrata u Beogradu – kakvo je trenutno stanje na tržištu?

Ako upravo tragate za svojim novim stanom u Beogradu, ili želite da investirate u nekretnine, te ih onda i izdajete …

Putovanja

Predlažemo: 3 idealne destinacije za letovanje

Leto je počelo, a u poznate turističke destinacije su počeli da pristižu turisti. Ukoliko vi još uvek niste odlučili gde …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke