Dobre stvari

Grčka letovanje sa decom – Kako izabrati letovalište?

Već godinama unazad, Grčka je jedna od najpopularnijih destinacija za letovanje kako starijim turistima, tako i onim mladim željnim provoda. Isto tako, svoje mesto u Grčkoj mogu pronaći i porodice sa decom, kojima su potrebni pre svega mir, prostrana plaža i blizina većih marketa, apoteka i igrališta.

Zahvaljujući ogromnoj posvećenosti grčkog turizma deci i njihovim potrebama, u ovoj zemlji porodice mogu uživati u mnogobrojnim letovalištima sa svojim najmlađima.

Paralija – Najpoznatije porodično letovalište u Grčkoj

Ono što posebno privlači porodice sa decom ka Paraliji jeste činjenica da u ovom mestu uvek ima više srpskih posetilaca nego grčkih. Isto tako, većina osoblja i radnika i jesu Srbi, što kako odraslima, tako i deci znatno olakšava komunikaciju. Zbog toga ne čudi činjenica da mnogi Paraliju nazivaju srpskim letovalištem, budući da se skoro i neće javiti osećaj da se nalazite u Grčkoj.

Paralija ima dugačku i peščanu plažu bez kamenja, dok je samo more izuzetno toplo i sa dugim plićakom. Ovakva pogodnost izuzetno odgovara deci, budući da će roditelji bez brige moći sa njima da borave u plićaku i uživaju u toploj vodi. Niz obalu gosti mogu pronaći mnoštvo barova i kafića sa hranom, te će najmlađi uživati u ukusnom girosu, palačinkama i brojnim grčkim poslasticama.

Još jedna izuzetno važna prednost koju ima Paralija jesu njena blizina i pristupačnost. Do Paralije turisti mogu stići za oko 8 sati vožnje, što će posebno pogodovati porodicama sa decom, koja ne mogu dugo da budu mirna. U samom mestu možete pronaći apsolutno sve što vam je potrebno za kvalitetan i miran odmor, počev od prodavnica mešovite robe, mnogobrojne restorane i kafiće, ali i domove zdravlja i apoteke.

Paralija se odlikuje i po izuzetno pristupačnim cenama smeštajnih jedinica. Paralija smeštaj će svim turistima obezbediti komfor i udobnost, a gosti će moći da pronađu mnogobrojne prostrane apartmane sa terasom, mestom za parking i dodatnim pogodnostima. Cena smeštajnih jedinica u Paraliji je izuzetno povoljna, te turisti ovde pronalaze smeštaj po ceni već od 20 evra po noćenju.

Pefkohori – Omiljeno letovalište Kasandre

Pefkohori je, uz Paraliju, jedna od najpopularnijih destinacija za letovanje među Srbima. Smešten je na Kasandri, poluostrvu u severnom delu Grčke koje je izuzetno blizu našoj zemlji. Zbog toga, ovde se gosti ne moraju koristiti stranim jezikom, budući da u Pefkohoriju skoro svi zaposleni i vlasnici apartmana znaju srpski jezik na osnovnom nivou. Ovo će posebno odgovarati porodicama sa decom, koje će lako moći da se sporazumeju i snađu za sve stvari koje su im potrebne.

Ukoliko tražite Pefkohori smeštaj koji će pogodovati boravku sa decom, najbolje je da istražite smeštajne jedinice na obodu mesta, budući da je tu dosta mirnija atmosfera. Takođe, na tom delu je plaža dosta prostranija i lepša, te će vaši mališani imati dosta prostora za igru. More je u ovom delu Kasandre izuzetno toplo, a odličan odnos cene i kvaliteta sigurno će vas privoleti da dođete ovde.

Stavros – Sinonim za miran porodični odmor

Stavros predstavlja malo i mirno mesto koje je smešteno nedaleko od Soluna, te je zbog toga čest izbor svih Srba koji dolaze na odmor sa malom decom. Stavros je poznat kao porodično letovalište koje je posebno pogodno boravku sa decom, budući da u samom mestu postoji nekoliko igrališta namenjenih deci, a more je izuzetno toplo i mirno, dok su plaže mahom peščane.

Stavros je još poznat i kao vazdušna banja, te zbog toga mnoge porodice upravo ovde dovode mališane koji imaju problema sa respiratornim sistemom. Samo mesto je odlično snabdeveno, a cene robe i smeštaja govore da je ovo jedno od najjeftinijih letovališta u čitavoj Grčkoj. Osim toga, u samom mestu se mogu pronaći i restorani sa igralištima za decu, luna park i mnoge zanimljivosti koje su namenjene upravo najmlađima.

Vrahos – Unikatno letovalište na Jonskom moru

Letovalište Vrahos smešteno je između Preveze i Parge, na obali savršeno plavog Jonskog mora. Ono što posebno privlači porodice sa decom u ovo mesto jeste dugačka, široka i prostrana plaža koja je idealna za igranje sa mališanima. Osim toga, porodice uveče uživaju u dugoj šetnji pokraj mora, a za decu su na raspolaganju i luna park, kao i igraonica za decu.

Letovališta u Grčkoj koja su idealna za porodicu sa decom ima na pretek, budući da je razvoj turizma u ovoj zemlji posebno posvećen dečijim potrebama. Najbolji izbor za porodice sa decom jeste sever zemlje, budući da ga odlikuju niske cene i mala udaljenost od Srbije. Na vama je da odaberete lokaciju koja vam najviše odgovara i što pre isplanirate sjajan letnji odmor.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariLifestyle

Crossfit: Savršeno rešenje za ljubitelje izazova

Crossfit je princip vežbanja koji se ističe svojom visokointenzivnom, raznovrsnom i funkcionalnom prirodom. Ovaj trening sistem je razvijen kako bi …

Edukacija

Tradicionalni marketing i strategije zasnovane na njemu

Marketing je bio ključan deo poslovanja od trenutka njegovog nastanka. Međutim, tokom godina, metode i strategije koje se koriste u …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke