Dobre stvari

Gde otići na oftamološki pregled u Novom Sadu?

Pregled kod oftamologa

Smatra se da čak 80% onoga što se dešava od nas, mi doživljavamo gledajući, te je jasno kolika je vrednost zdravog vida u životu pojedinca.

Međutim, pored bolesti koje se mogu javiti tokom života i na koje donekle možemo da utičemo, postoje i one na koje ne možemo da utičemo, odnosno one koje su nasledne. 

Kada su u pitanju simptomi bolesti oka, oni su mahom isti ili slični te je neophodno obavljati redovan pregled kod oftamologa kako bi pravovremeno otkrili ukoliko postoji neki problem budući da se neke bolesti lako rešavaju, dok je za druge potreban duži vremenski period i posebno lečenje.

Kada je reč i oftamološkim klinikama u Novom Sadu, ovaj grad obiluje velikim brojem ordinacija u kojima možete obaviti sve od običnog rutinskog pregleda, pa to nekih ozbiljnijih zahvata.

Ukoliko ste u potrazi za oftamološkom klinikom u Novom Sadu, sa vama delimo listu očnih ordinacija koje važe za jedne od najboljih i za koje verujemo da će uspešno rešiti sve vaše tegobe.

#1 Očni centar Sfera 

U ulici Miše Dimitrijevića 28 smeštena je oftamološka ordinacija Sfera koja osim klasičnog oftamološkog pregleda, nudi i brojne druge usluge poput hirurških intervencija, otkrivanje i lečenje glaukoma, dečijih pregleda, sistematskih pregleda i brojne druge.

U okviru ove ordinacije dočekaće vas vrhunski profesionalci, između ostalog i spec.dr med. Sabina Fijuljanin-Sadiković oftamolog u Novom Sadu koja je ujedno i jedna od osnivača očnog centra.

Svoje dugogodišnje iskustvo nakon Medicinskog fakulteta stekla je radeći kao oftamolog, a svojevremeno radila je i kao načelnik oftamološkog odeljenja u VMC-u u Novom Sadu.

Osim oftamološke ordinacije, u okviru očnog centra nalazi se i ordinacije za estetsku medicinu i optiku koji vodi veliki broj sertifikovanih lekara.

Zbog najsavremenije opreme, konstantnog usavršavanje kao i izuzetne posvećenosti pacijentima ovaj centar predstavlja jedan od prvih izbora velikog broja pacijenata.

#2 Oftamološka ordinacija Eliksir

Specijalna oftamološka ordinacija Eliksir raspolaže najsavremenijom opremom za dijagnostiku, operaciju kao i lečenja oka kod dece i odraslih.

Ova ordinacija poznata je po saradnji sa očnom klinikom Fjodorov te je ova ordinacija praktično i predstavnik očne klinike Fjodorov u našoj zemlji. Uz pomoć ove saradnje, oftamološka ordinacija je organizovala  brojna putovanja naših pacijenata u Kalugu kako bi im pomogla da sačuvaju, poprave ili vrate svoj vid.

Pored vrhunskih profesionalaca koji rade u ovoj ordinaciji, dolaze i brojni ruski oftamolozi koji osim konsultantskih usluga obavljaju i brojne druge specijalističke preglede.

Preko 6.000 operacija, 25.000 intervencija kao i preko 70.000 besplatnih pregleda koji su obavili ruski oftamolozi potvrđuju dugogodišnju uspešnost poslovanja ove ordinacije. 

Specijalna ordinacija Eliksir smeštena je u Novom Sadu u Marodićevoj ulici br.10 i br 12, a ono što ovu ordinaciju izdvaja od drugih jesu brojne humanitarne akcije kao i paketi usluga po izuzetno pristupačnim cenama. 

S tim u vezi, ova ordinacija pruža besplatno merenje očnog pritiska u cilju smanjenja slepila izazvanog glaukomom, besplatan oftamološki pregled za trudnice kao i slepoj i slabovidnoj deci.

Naočare za vid

#3 Očni centar Džinić

Očna bolnica Džinić radi po najvećim svetskim standardima gde je glavni cilj pružiti pacijentu sve iz oblasti oftamologije na jednom mestu.

Ova bolnica nalazi se na preko šesto kvadratnih metara u ulici Vršačka 34 u Novom Sadu, te ujedno predstavlja jedan od najvećih oftamoloških centara.

Zbog izuzetnog obrazovnog stručnog kadra, ovaj centar predstavlja idealno mesto za rešavanje svih poremećaja vida, odnosno lečenja vidne funkcije.

U okviru očne bolnice  nalazi se nekoliko ordinacija: ultrazvučni kabinet, laser kabinet, operaciona sala kao i brojni apartmani za oporavak pacijenta nakon zahvata. 

Takođe, u okviru ordinacije vrše se brojne usluge poput pregleda vidne funckije organa vida, dijagnostika poremećaja vidne funkcije i oboljenja organa vida, ultrazvučni pregled oka i kompjuterizovana ultrazvučna biometrija, konzervativno i medikamentozno lečenje, operativno ambulantno lečenje.

Uspešno rešavaju brojna očna oboljenja poput kratkovidiovsti, dalekovidosti, glaukoma, katarakte i drugih oboljenja.

#4 Lens ordinacija i optika

1990. optika Lens otpočela je sa radom ali prvobitno pod imenom Studio za kontaktna sočiva.

Ordinaciju Lens otvara dr Mirna Milutinović koja pored kontakaktologije kao osnovne delatnosti, pruža i usluge korekcije vida kao i brojnim drugim oftamološkim pregledima.

Kao jedan od značajnijih pregleda izdvajaju merenje očnog pritiska, čijim pregledima je ustanovljen veliki broj pacijenata sa povišenim očnim pritiskom i udjedno sprečena pojava glaukoma.

Bave se još određivanjem dioptrije za daljinu i čitanje kao i svih vrsta kontaktnih sočiva, lečenje prednjeg i zadnjeg segmenta oka i dijagnostičkim ispitivanjima.

Oftamološkim pregledom ustanovljava se zdravlje oka kao i drugih važnih očnih organa te je potrebno redovno obavljati ovaj pregled budući da se mogu otkriti različita oboljenja koja su još u ranoj fazi, a koja se na vreme mogu izlečiti. Ukoliko još niste obavili rutinski pregled, predlažemo da to i uradite, a ako ne znate u koju ordinaciju da se uputite, naš tekst će vam pomoći u tome!

Najnoviji tekstovi

Dobre stvari

Kako osigurati svaki kutak vaše banke?

U današnjem svetu, zaštita bankarskih institucija postaje sve složenija i važnija. Banke su neizbežno na meti kriminalaca zbog velikih količina ...
Dobre stvari

Podovi – svet tekstura i materijala koji pleni kvalitetom

Važan element uređenja svakog prostora, bilo da je u pitanju enterijer, ili eksterijer poput bašte, terase, balkona i dvorišta oko ...
Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.