Dobre stvari

Gde na medeni mesec?

Medeni mesec je, nakon odabira venčanice, burmi, muzičke pratnje, cvetnih aranžaman i drugog dekora kada je u pitanju vaš prostor za venčanje, najbitniji i najlepši post-svadbeni momenat o kom treba da razmišljate. Bilo da ste za neku bližu varijantu, ili ste baš rešili da izdvojite i vreme i novac za neku egzotičnu destinaciju koja se posećuje jednom u životu, medeni mesec se tako zove sa razlogom, i njegova svrha je da uživate najviše ikad.

Ako ste u dilemi gde da idete ili vam ništa ni ne pada na pamet, u nastavku teksta možete pročitati neke naše predloge za medeni mesec, i vidite šta vas najviše privlači i koje mesto biste najviše voleli da posetite sa svojom mladom /svojim mladoženjom.

tropsko ostrvo

 

Maldivi

Rajski Maldivi slobodno i sasvim legitimno mogu da ponesu titulu ultimativne destinacije za medeni mesec. Zašto? Skoro svake godine najmanje 2 miliona parova izabere ovo ostrvo kao svoje svadbeno putovanje, a sledeći ste možda baš vi. Najbolje ćete proći ako se odlučite za all inclusive usluge koje mnoge naše agencije imaju u ponudi, pre nego da napravite sami svoj plan puta. Ipak, želite da uživate i ne razmišljate previše.

Na Maldivima ne morate samo da se izležavate, osim ako to ne želite, već na raspolaganju imate i ronjenje, izlete na okolna pusta ostrva, lov na tune, i mnoge druge, etnički obojene aktivnosti koje će na pravi način da vam približe duh ostrva. A nakon napornog dana prepunog istraživanja ovog ostrva, čekaju vas vanserijski spa tretmani, posle kojih ćete se osećati maksimalno relaksirano.

Portugal

Tivoli Palácio de Seteaiis je mesto u Portugalu za sve parove koji dele fascinaciju istorijom i koji takođe žele miran medeni mesec, gde je cilj da se maksimalno opuste i uživaju jedno u drugom, kao i otkrivanju ovog neverovatnog mesta. Reč je o hotelu sagrađenom u 18. veku, i nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Sa limunovim drvećem u dvorištu, pogledom na arhitekturu gradića Sintre, koji se nalazi u predgrađu Lisabona, pruža jedinstveno iskustvo potpunog izmeštanja iz prostora i vremena.

Zidovi soba su prekriveni muralima iz rokoko epohe, a nameštaj koji originalno ne potiče iz 18. veka je stilski osmišljen na način da, osim ako niste stručnjak za istoriju umetnosti, ne primetite razliku. Sezona za posetu ovom mestu traje od sredine juna do sredine septembra, ali ako vam je zaista cilj da se odmorite tokom medenog meseca, onda vam savetujemo da izbegnete sezonu verskih praznika koja je na svom vrhuncu tokom leta.

autobus u lisabonu

Sardinija

Sa Mediteranom ne možete da omašite, naročito ako se odlučite za Sradiniju, koju još nazivaju i kraljicom prirodne lepote koja može da parira čak i Maldivima. Prelepe peščane plaže i smaragdno more će vas apsolutno hipnotisati, a njena najveća turistička regija Costa Smeralda još od 60-ih godina privlači najveće face svetskog džet seta, a ako odete tamo, videćete da je tako s razlogom.

Sardinija nudi veliki izbor luskuznog smeštaja upravo u ovoj regiji, što je odlična varijanta ako ste spremni da potrošite malo više na medeni mesec, i da vam ostane kao nezaboravno iskustvo koje ćete prepričavati. Pored panoramskog pogleda na ostrvo La Madallena, zalasci sunca, odlična kuhinja i očaravajuća priroda su sami po sebi dovoljni da se odlučite za Sardiniju.

Grčka

Pošto duboko verujemo da nijedno letovanje ne može proći bez ponude bar jednog grčkog dragulja kao varijante, smatramo da isto važi i za destinacije orijentisane na medeni mesec U ovom slučaju, biramo gradić Monemvasiu koji se nalazi na Peloponezu, ušuškan između drveća maslina i limuna.

Ovde možete odsesti u aristokratskoj vizantijskoj vili iz 13. veka, što je samo po sebi verovatno dovoljno da spoznate svu čar ovog skrivenog i ne toliko izvikanog mesta u jednoj od najlepših zemalja na svetu. I vile ušuškane u brdovitom predelu možete uživati u pogledu na Egej, a pored toga ćete uživati u otkrivanju skrivenih i egzotičnih plaža, ili vožnji jahtom koje možete iznajmiti, ili koristiti privatnu ako se ipak odlučite da odsednete u hotelu koji raspolažu svojim jahtama. Bilo kako bilo, ovo mestašce vas nikako neće ostaviti ravnodušnim.

Za slučaj da sami želite da organizujete i bukirate svoje putovanje tu su i mnoge druge opcije, ali ipak se nadamo da će ipak neko od ovih mesta probuditi želju da baš tu provedete vaš medeni mesec.

Najnoviji tekstovi

Uradi sam

Šta kada u pola stana ima struje, a u pola nema

Sigurno vam se bar jednom dogodilo da nestane struje u stanu. Naravno, odmah proveravate da li je samo kod vas …

Dobre stvariLifestyleUradi sam

Uticaj energetske stabilnosti na svakodnevne kućne poslove

Kako se zima približava šuškanje o mogućim restrikcijama struje se sve češće ponavlja. Iako još uvek nema zvaničnih informacija, Vlada …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke