Dobre stvari

Gde na izlet ovog vikenda?

Zelenilo u prirodi na planini, drvo i potok

Toplo vreme i visoke temperature idealan su razlog da bar na kratko pobegnete od gradske vreme i svakodnevnih obaveza. Zahvaljujući mnogobrojnim prirodnim bogatstvima naše zemlje, i ovog vikenda možete odabrati idealnu lokaciju za vaš izlet. Stoga, u nastavku vam nudimo nekoliko destinacija koje će vam pružiti kratak predah ovog vikenda.

Kopaonik – Idealno mesto za opuštanje

Kopaonik je definitivno jedna od najposećenijih planina u našoj zemlji, kako zimi tako i leti. Kada je u pitanju letnja sezona na Kopaoniku, ona vam može pružiti mnogobrojne zanimljivosti i aktivnosti koje mame mnoge turiste širom zemlje. Najpoznatije aktivnosti kojima se turisti mahom posvećuju na Kopaoniku tokom leta jesu džoging, paraglajding, orjentiring, planinarenje i alpinizam. Svakako, popularno je i roštiljanje u brojnim izletištima Kopaonika, koji pružaju ujedno i uživanje u prirodi i čistom vazduhu.

Za potpuno opuštanje i odmor tokom leta možete uživati i u mnogobrojnim spa i wellness centrima na Kopaoniku. U pitanju su kompleksi koji sadrže zatvorene bazene, slano-ledene pećine, saunu, đakuzi, hidromasažne kade i mnoge druge pogodnosti. Osim toga, svakako je obavezno obići i najviši vrh ove planine, Pančićev vrh, gde postoji i mauzolej koji je prvi kulturni spomenik na planini Srbiji.

Kada su u pitanju smeštajne jedinice na Kopaoniku, one će ponuditi svim gostima miran i prijatan ambijent uokviren prirodnim okruženjem. Kopaonik smeštaj pružiće udobnost i komfor, budući da su sve smeštajne jedinice opremljene novim i modernim nameštajem, nizom dodatnih pogodnosti i uređenim dvorištem i okolinom. Početna cena apartmanskih jedinica na Kopaoniku iznosi 30 evra po noćenju.

Kragujevac – Uživajte u šumadijskom okruženju

Kragujevac je jedan od najposećenijih gradova u čitavoj zemlji, a ujedno je i jedan od najznačajnijih turističkih, kulturnih i istorijskih centara u regionu. Zahvaljujući velikom prirodnom i kulturnom bogatstvu, Kragujevac nudi širok i bogat sadržaj, te se ovde mogu lepo provesti svi oni koji su došli radi zabave i odmora.

Najpopularnija aktivnost u Kragujevcu može biti kupovina u šoping centru Kragujevac Plaza. Budući da je ovo jedan od najbolje snabdevenih šoping centara u kraju, mnogi turisti iz raznih krajeva upravo ovde započinju svoje istraživanje kvalitetnih i pristupačnih stvari. Ovde turisti mogu uživati u kupovini u svim poznatim i aktuelnim radnjama, restoranima ali i u bioskopskom kompleksu.

Kada su u pitanju popularne turističke atrakcije, Kragujevac se definitivno odlikuje čuvenom posetom Akvarijumu. Mogućnost da se turisti upoznaju sa egzotičnim i retkim vrstama riba ostaviće utisak svima, a ponajviše mališanima. Osim toga, obilazak Narodnog muzeja u Kragujevcu pružiće priliku turistima da istraže pravu riznicu srpske kulture, istorije i tradicije. Odlazak u Botaničku baštu, koja se nalazi u okviru Spomen parka ostaviće još jedan utisak za pamćenje, a turistima su dostupni i edukativni sadržaji.

Smeštajne jedinice u Kragujevcu oduševiće sva vaša očekivanja. Tokom vikenda moguće je pronaći smeštaj po ceni već od 25 dinara po noćenju. Stan na dan Kragujevac biće najbolja opcija tokom vikend odmora, budući da će vam pružiti odličan užitak i odmor kakav se pamti. Apartman možete pronaći kako u centralnom delu grada, tako i na periferiji, daleko od gradske gužve i buke.

Mokra Gora – Biser Zapadne Srbije

Mokra Gora ušuškana je na brdovitim obroncima planine Tare, te je ovo mesto idealan izbor za vikend putovanje. Ovo jedinstveno mesto pružiće vam savršeni balans istraživanja okoline, istorije i tradicije ovog mesta i odmora u prirodnom okruženju. Budući da je ovo selo proglašeno za najlepše selo sveta, zasigurno je da će Mokra Gora pružiti putnicima savršen odmor.

Prva aktivnost koju ovde morate isprobati jeste vožnja Šarganskom osmicom, koja je već sada kultna trasa u čitavoj Srbiji. Reč je o muzejsko-turističkom kompleksu pruga čija je sama putanja jako specifična, budući da provodi turiste kroz nestvarne krajeve Tare i Zlatibora. Osim toga, nezaobilazna destinacija prilikom posete Mokroj Gori jeste i Drvengrad, čuveni projekat Emira Kusturice koje je definitivno najpopularniji turistički projekat ovoga kraja. U okviru ovog kompleksa gosti mogu uživati u prizoru niza drvenih brvnara, gostionici, bioskopskoj sali i mnogim drugim detaljima.

Smeštaj je moguće pronaći kako u samom selu, tako i na planini Tara ili Zlatibor, što će biti idealno za sve one koji žele da naprave turu po ovom kraju i istraže lepote Zapadne Srbije. Smeštajne jedinice u ovom kraju nisu skupe, te je moguće pronaći idealan apartman po ceni već od 30 evra po noćenju.

Budući da naša zemlja nudi niz zanimljivih i kvalitetnih destinacija koje samo čekaju da budu posećene, savetujemo vam da se što pre uputite u neki kraj Srbije i istražite sve njegove lepote. Istražite kvalitetne smeštajne jedinice i organizujte vikend koji ćete dugo pamtiti.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvari

Kako osigurati svaki kutak vaše banke?

U današnjem svetu, zaštita bankarskih institucija postaje sve složenija i važnija. Banke su neizbežno na meti kriminalaca zbog velikih količina ...
Dobre stvari

Podovi – svet tekstura i materijala koji pleni kvalitetom

Važan element uređenja svakog prostora, bilo da je u pitanju enterijer, ili eksterijer poput bašte, terase, balkona i dvorišta oko ...
Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.