Dobre stvari

Evo šta je sve potrebno da muškarac ima kući od alata

Metalni alat za popravku

Kvalitetan alat za popravku je gotovo imperativ u svakom domu širom sveta. 

Česti su slučajevi raznih oštećenja i kvarova čak i najnovijih aparata, tehnike i instalacija koji zahtevaju što hitniju popravku kako ne bi došlo do nastanka nekih većih problema.

Jedan muškarac bi trebalo da vodi računa o svojoj kolekciji alata koja treba da sadrži samo najkvalitetniju opremu, jer će upravo ona biti njegova prva pomoć prilikom nepredviđenih situacija u kući. 

Kako bi bio siguran da je njegova kolekcija potpuna, evo koji su sve neizostavni i najvažniji alati koje svaki muškarac mora da poseduje u svom domu. 

#1 Bušilice – najvažniji alat svakog domaćinstva

Bušilica najvažniji alat koji je od presudnog značaja za jedno domaćnistvo. Neosporan kvalitet koji poseduju aku bušilice, kao i one Bosch i Strong marke, omogućava mnogim muškarcima da lako obavljaju sve moguće kućne popravke, bez preteranog truda i napora.

Veoma je važno da bušilica bude uvek oštra jer će vam kvalitetna burgija dosta uštedeti vremena i energije. Sama burgija je idealno da bude nameštena uvek 90 stepeni u odnosu na podlogu jjer se sila bušenja tako smanjuje i do 30%. Ovo je jako važno jer što je sila manja, to je bolja kontrola i usmeravanje bušilice.

Pored toga što imaju veliku ulogu u popravci kvarova, one su jako važan element kod montaže, izrade konstrukcija i predmeta, kao i kod sastavljanja delova mašina jer je pre ubacivanja šrafa, užeta ili klina neophodno prvo izbušiti rupu.

#2 Čekić – neophodna stvar svakog majstora

Najvažniji alat, pored dobre bušilice, jeste adekvatan čekić kojim ćete zakucavati eksere. Pored zakucavanja, čekić je idealan alat i za rušenje malih objekta prilikom renoviranja stana ili kuće.

Idealn čekić je onaj koji vam najbolje pristaje i sa kojim možete sa lakoćom da rukujete. Preporučuje se da izbegavate one čekiće koji imaju drvenu dršku jer su se pokazali dosta nepraktičniji od onih koji imaju sintetičku dršku, što može dodatno da vam ubrza posao. 

#3 Podešavajući ključ – obavezan alat za pritezanje vijaka

Podešavajući ključ je od velike važnosti jer je maltene jedini alat koji vam omogućava pritezanje vijaka i matica. Posedovanjem ovog alata je isto kao i da posedujete nekoliko desetina ključeva u jednom velikom.

U podešavajuće ključeve spadaju: okasti i viljuškasti ključevi, koji služe za pritezanje vijaka sa šestostranom glavom, zatim ključ za svećice koji se koristi za pritezanje svećica u svim automobilima, prosečni ključ sa kojim se pritežu matice na cevima, viljuškasti udarni ključ  koji se upotrebljava za jače pritezanje, itd. 

#4 Pomoćni nož – za višestruku upotrebu 

Pomoćni nož je uvek koristan alat da se poseduje jer može da ima višestruku upotrebu pri radovima i popravkama. Oštro sečivo noža je idealno za sečenje, struganje, oblikovanje i bilo kakve druge varijante koje su neophodne.

Pri odabiru kvalitetnog noža, obratite pažnju da nabavite onaj nož od nerđajućeg čelika kao i da on ima mogućnost podešavanja oštrice što će vam biti od velike pomoći i značaja dok obavljate popravku.

#5 Klešta – idealan ručni alat za mnoge popravke

Klešta su idealan ručni alat bez kojih mnoge popravke ne bi bile moguće. Postoji nekoliko vrsta klešta koje služe za različite stvari. Kombinovana klešta služe za skidanje izolacije, dok se grip klešta koriste umesto ključeva i stega, i idealna su za čvrsto hvatanje predmeta zahvaljujući sistemu poluge.

Špicangle su vrsta klešta koja imaju šiljate vrhove i imaju istu namenu kao i seger klešta, a to je rad sa uskočnicima, elastičnog mašinskog elementa za sprečavanje pomeranja nekog drugog elementa 

Pored navedenih vrsta klešta tu su i papagaj klešta, švedska klešta, električarska klešta itd.

Obezbedite svoju kolekciju sa najvažnijim alatom

Akat za popravku

Alata za popravku kvarova ima nebrojeno mnogo, ali je veoma bitno da ste se obezbedili sa onim koji su najneophodniji za svako domaćinstvo na svetu. Oni vam olakšavaju i pomažu da popravku kvarova odradite u najkraćem roku na najbolji način.

Pored toga što ćete popraviti neki pokvareni element ili aparat, vi ćete biti i heroj u svom domu. 

Zato uživajte u popravci i pokažite svima da ste odličan kućni majstor!

Najnoviji tekstovi

Dobre stvari

Kako osigurati svaki kutak vaše banke?

U današnjem svetu, zaštita bankarskih institucija postaje sve složenija i važnija. Banke su neizbežno na meti kriminalaca zbog velikih količina ...
Dobre stvari

Podovi – svet tekstura i materijala koji pleni kvalitetom

Važan element uređenja svakog prostora, bilo da je u pitanju enterijer, ili eksterijer poput bašte, terase, balkona i dvorišta oko ...
Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.