Dobre stvari

Električni alati koji će Vam pomoći u svakodnevnim kućnim poslovima

Električni alati na stolu

Brze popravke miksera, dorađivanja, nameštanja rerne ili zašrafljivanje sijaličnig fasunga – jesu li i vas ovakve situacije zaticale nespremne x puta? Nije dobro da u svom domu nemate, barem osnovne kućne alate kojima biste pritekli u pomoć vašim damama, ili sebi popravili bicikl, računar ili običnu slavinu.

Ostanite sa nama ukoliko želite da “nespremne” situacije budu samo davna i ružna prošlost. Saznajte koji su električni alati alfa i omega svakog modernog domaćinstva.

Zašto su električni alati bolji od “tradicionalnih”

Performanse, težina i korisnost u mnogo slučajeva nisu igrala veliku i važnu ulogu kod mnogih ručnih alata, da bi im na taj način obezbedila nezamenjivost u našim kutijama za alat.

Njih su zato smenili multifunkcionalni DBS električni alati. Motorna testera zamenila je ručne testere, glomazne i veoma naporne za korišćenje, a bušilice brzo naprave rupu koju smo ranije pravili ekserom i čekićem i tako (u mnogo slučajeva) oštetili i zid u procesu.

“Power tools” za sve vrste popravki

Svi predstavnici grupe električnih alata takođe su poznati i pod nazivom “power tools”. Kao što im samo ime ukazuje, za njihovo korišćenje neophodna je blizina (ili napajanje) iz struje. 

Električni alati imaju daleko veću snagu i nude bolji učinak od konvencionalnih alata ili nefleksibilnih, akumulatorskih alata, iako oni ne zahtevaju strujno kolo za pokretanje. Glavna prednost električnih alatki jeste i njihova konstantnost u radu – sve dok postoji stalan dotok (strujne) energije, električni alati će vam biti najodaniji šegrt u poslu!

Mnogi profesionalci odlučuju da se oslone upravo na njih jer su precizni, brzi i lako se adaptiraju svakom poslu, a u zavisnosti od vaših zahteva, možete kupiti alate na baterije ili one sa kablom.

Najkorisniji električni alati za dom

Bilo da ste profesionalac ili samo neko ko želi da ima mogućnost samostalng sređivanja sitnijih popravki po kući, kvalitetni električni alati su od ključne važnosti. Na tržištu postoji velika ponuda takvih alata, koje slobodno možete dodati nezaobilaznim komadima poput merdevina, makaza, eksera, alata za dvorište i slično.

1. Električne bušičice

Električne bušilice su namenjene bušenju rupa, razbijanju ali i štemovanju zidova i drugih materijala. Takođe, kada im se podesi obrtni momenat, mogu se koristiti i kao šrafilice – zamenivši tako još nekoliko tradicionalnih alata. Skoro sve popravke, profesionalne ili funkcionalne ne mogu proći bez bušilice.

Ako vaša bušilica ima simbol čekića, uz podešavanje će joj dozvoliti da radi kao vibraciona/udarna bušilica. Veoma je važno da tačno podesite brzinu bušilice, inače može doći do oštećenja samog alata, burgije i materijala.

Električne bušilice

2. Električne testere

Kako je tehnologija napredovala, motorne i električne tetere su unapređene i ne smatraju se toliko bučnim i teškim za rukovanje. Postoje različite vrste električnih testera (ubodne, kružne, stacionarne, univerzalne i višenamenske), pa zavisno od svojih potreba možete se odlučiti za najbolju!

Prednost električne testere je u njenoj sposobnosti da obradi mnogo različitih materijala a može se koristiti čak i jednom rukom pa su zato vrlo praktične.

3. Električne brusilice i renda (glodalice)

Električne brusilice pogodne su za finu obradu različitih materijala, a naročito velikih površina i predstavljaju odličan izbor za sve koji se često susreću sa dekoracijom enterijera, eksterijera, uklanjanju boje sa različitog nameštaja.

Ovim brusilicama možete kao i bez opasnosti za ostećenje kože davati završnu obradu postolju, oblikovati ivice i uglove, pa čak i teško pristupačne oblasti.

Još jedan koristan električni alat za one koji se često bave obradom drveta i uživaju u tome da sami naprave neki komad nameštaja – tu su glodalice ili renda, idealne za pravljenje falcova, žlebova i lepih ivica.

Investirajte u kvalitetne i dugotrajne alate za svoj dom. Za pristojnu cenu možete nabaviti kvalitetan električni alat za sve potrebe u domaćinstvu, koji će dugo trajati i značajno smanjiti vreme utrošeno na popravke. Uživajte u majstorisanju!

Najnoviji tekstovi

AutomobiliDobre stvari

Kako da uštedite vreme i novac na registraciji vozila

Postoji mnogo faktora koje vozači trebaju uzeti u obzir prilikom procesa registracije vozila. Proces može biti zamoran i složen, sa …

LepotaLifestyle

Letnji stil – Kako ostati trendi kada je napolju 35 stepeni?

Dolaskom leta, dolazi i vreme da osvežimo našu garderobu i prilagodimo je visokim temperaturama. Međutim, to ne znači da treba …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke