Dobre stvari

Egzotične destinacije koje sve češće obilaze mladi

Daleke tople zemlje, kristalno čisto more, bele peščane obale i palme – zvuči kao san, zar ne? Međutim, poslednjih godina put na egzotičnu destinaciju postao je san koji se mnogima ostvario.

Zanimljivi paketi aranžmana, popusti, odmor van sezone, sve su ovo faktori koji su ovakva putovanja učinili nešto pristupačnijim, pa se često i mlađa populacija odlučuje za posetu ovim zemljama. Pogledajte koje su to egzotične destinacije koje najviše privlače mlade.

Tajland

Svi koji su gledali film “Plaža” sa Leonardom DiKaprijom u glavnoj ulozi, sigurno su poželeli da dožive priču iz ovog filma. Mladić koji odlazi sam u Bangkok i doživljava neverovatne avanture. Ono što je njega privuklo u ovoj destinaciji nesumnjivo privlači sve mlade i mami da se otisnu na Disko Drugar putovanje na Tajland 2018.

Reč “thai” koja se nalazi u korenu naziva ovog ostrva znači sloboda, i upravo to je reč kojom turisti opisuju boravak na Tajlandu.

bangkok u tajlandu

Glavni grad Bangkok poznat je po noćnom životu i predstavlja pravu urbanu džunglu. Ne postoji dan u nedelji kada nećete pronaći organizovanu žurku u nekom od klubova.

Ovde se nalaze neki od najpoznatijih pabova sa odličnom atmosferom i jeftinim pivom,kao što su “Buddy Beer”, “Gullivers” ili “Brick Bar”. U klubovima se može čuti sve od zvuka salse do tehna. Kao što smo napomenuli, Tajlanđani su veoma slobodan narod i u klubovima često ima i go-go plesačica veoma oskudno odevenih, ili neodevenih.

Ako ste na Tajlandu, pored provoda ne propustite ni čuveni Hram tigrova, brojne nacionalne parkove, veličanstvene hramove, ploveću pijacu i tajlandske masaže. Tu su naravno i plaže koje će vas ostaviti bez daha, a Maya Bay iz gore pomenutog filma jedna je od njih.

Kuba

Salsa, mohitosi i tompusi – tri reči koje opisuju život naroda na Kubi. Male autentične kubanske ulične žurke nešto su čemu morate prisustvovati. Klubovi i barovi otvaraju se oko 22:00 sata, a zatvaraju nakon odlaska poslednjeg gosta.

Osim provoda uz poznate rum koktele, Kuba je puna i kulturne zabave, koju čine razni muzeji i spomenici, kao i mnoštvo festivala. Neki od njih su Havanski karneval, Festiva Kubanskog plesa, Festival latinoameričkih filmova i Festival španskog plesa.

automobil na ulici kube

Takođe bi trebalo obići Chichen Itzu, arheološko nalazište iz doba civilizacije Maja koje je proglašeno jednim od sedam svetskih čuda novog sveta. Pored običaja majanskog naroda, upoznaćete se i sa lepotom pećina cenote koje je narod sa ovih prostora smatrao svetim mestima i u njima izvodio religijske rituale.

Jedno od najatraktivnijih mesta za mlade je letovalište Playa del Carmen, gde vas uz marijače i tekilu očekuju nezaboravne dnevne i noćne žurke na dugim peščanim plažama, u klubovima i pećinama. Na ovom mestu se održava i BPM, jedan od najprestižnijih festivala elektronske muzike u svetu.

Zanzibar

Aranžmani na Zanzibaru namenjeni su za ljude slobodnog duha, koji su otvoreni za nova iskustva. Netaknuta priroda, fantastične lokacije za ronjenje i bogato kulturno nasleđe su ono što dovodi turiste na ovo egzotično ostrvo.

Glavni grad Zanzibara je Stone Town, koji je UNESCO zaštitio kao jedan od stotinu najznačajnijih gradova na svetu. Šareni kokteli i vreli afrički ritmovi garantuju nezaboravne žurke na plaži.

slika prirode u zanzibaru

Ovo ostrvo je pravi izbor za ljubitelje vodenih sportova. Ronjenje, skijanje na vodi, jedrenje na dasci i kajaking samo su delić aktivnosti kojima se možete baviti. Spremite se da roneći vidite najzanimljivije morske prizore, poput velikog broja korala, olupina potonulih brodova, hobotnica, jastoga, raža, delfina.

Možda najveća atrakcija je dvodnevni safari. Spremite se da se susretnete sa gazelama, antilopama, lavovima, slonovima, zebrama i nosorozima. Spremite fotoaparate jer ćete se sa ovog ostrva vratiti puni utisaka koje bi trebalo da zabeležite.

Bali

Kažu da je Bali putovanje prilika da doživite mesto na kome se turista oseća kao “Bog”. Iskrena gostoljubljivost domaćina, bogata istorija, fenomenalna priroda i avanture su prednosti ovog indonežanskog ostrva, na kome ćete pored svih ativnosti moći i da se opustite uz jogu, meditaciju i masaže.

Kuta i Seminyak su najburniji radovi što se tične noćnog života, ali i u većini ostalih gradova možete svakog dana naići na žurke, što u klubovima, što na plaži. Ipak, ako posetite ovo ostrvo, imajte u vidu da je njegova čar u opuštenoj atmosferi, da Indonežani nigde ne žure i da im je hedonizam na prvom mestu.

Probudite avanturistu u sebi jer ćete na Baliju imati priliku da se penjete, ni manje ni više nego na – vulkan! Turisti se često na vulkan penju u sred noći, kako bi tamo dočekali izlazak sunca. Zvuči sjajno, zar ne?

bazen i priroda na baliju

Iako ga nesumnjivo krase nestvarno lepe plaže, najveća lepota Balija krije se u unutrašnjosti, šumama, pirinčani poljima i čudesnim vodopadima. Možete pronaći i skrivene vodopade, gde nema mnogo turista i zabeležiti najlepše fotografije. Još jedno čuveno “mesto za slikanje” je Bali ljuljaška, koja će vas naterati da pobedite strah od visine.

Na koje god od ovih neverovatnih destinacija da se zaputute, dobro se pripremite. Maksimalno napunite baterije pred put kako biste mogli da obiđete što više znamenitosti, okupate se na što više plaža i nazdravite svake noći u nekom od klubova. Provod je zagarantovan.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariPosao

Električne dizalice: Male vrabac dizalice za velike poslove

Električne dizalice sa sajlom, poznatije kao vrabac dizalice, predstavljaju glavni element u savremenim industrijskim i građevinskim operacijama. Osnovna namena električne ...
Dobre stvariLepota

Koliko traju zubni implanti i kako se tretira neuspeo implant

Zubni implant je dizajniran da bude trajna komponenta u vašim ustima. Zapravo, prema kineskim istraživanjima, uspešnost dentalnih implanta je u rasponu od 90 ...
Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.