Dobre stvari

Duplo čišćenje lica ili DC metoda čišćenja lica

Prikaz negovane žene i korejske kozmetike

Korejski brendovi sa sobom su na naše tržište doneli mnoge novitete u pogledu nege lica, pored metode čišćenja lica u 10 koraka, tu je i trend skraćenog čišćenja odnosno duplog čišćenja ili DC metoda čišćenja lica. 

Iako možda zvuči komplikovano ova metoda je zaista vrlo delotvorna u otklanjanju svih sakupljenih nečistoća, a evo i zašto: tokom dana na licu se sakupljaju različite naslage, pored šminke lice je izloženo različitim česticama iz vazduha npr. od izduvnih gasova, isparenja i sl. Sve to koža upija i zato je vrlo teško da se očisti samo u jednom koraku. 

Dobra vest je da DC metodom obezbeđujete potrebnu negu za lepu i negovanu kožu. Ovom metodom nečistoće koje su topive u mastima se prvo otope čistačem na bazi ulja, a zatim se to sve spere gelom ili penom. 

Čistači na bazi ulja odlično tope sve nečistoće. Izuzetno je važno da oni budu hidrofilni, a ne komedogeni, odnosno da budu posebno formulisani da bi sprali sa kože sve bez masnih ostataka. Komedogeni čistači zapušavaju pore i mogu da dovedu do pojave bubuljica na koži. 

Kome je potrebna DC metoda čišćenja lica?

Kao što vam je već poznato Korejke jako vode računa o koži i čiste je i ujutru i uveče – s tim što će se za metodu duplog čišćenja (DC metodu) najčešće odlučiti uveče, nakon šminke i izloženosti lica različitim spoljnim uticajima. 

DC metoda čišćenja lica je polazna osnova i priprema kože za sledeće korake u nezi kao što su toniranje, nanošenje esencija, seruma i hidratantnih krema.  

DC metoda čišćenja lica neophodna je:

  • Osobama koje se šminkaju, jer se na ovaj način šminka lagano otapa
  • Osobama sa suvom kožom, jer joj ovakva metoda čišćenja izuzetno prija
  • Osobama koje imaju proširene pore ili imaju problem sa zapušenim porama
  • Osobama koje svakodnevno koriste hemijske UV filtere, kao vid zaštite od fotostarenja.

Pravilno izvođenje duplog čišćenja

Prvi korak: najpogodnije je koristiti ulje ili balzam. Malo je neobično da je ulje prvi korak u čišćenju lica? Iako tako zvuči, ulja kao što smo pomenuli zaslužna su za prikupljanja svih masnih ostataka. Pored toga u ovom prvom koraku lice ne samo da se čisti već se i masira i neguje bogatom formulom. 

Žena i korejska kozmetika

Ukoliko je koža problematična, masna ili sa proširenim porama i ukoliko na koži već ima upalnih procesa, preporučujemo da koristite četku za čišćenje koja će dodatno podstaći procese i otvoriti pore. Odličan izbor može biti Benton četka, koja je napravljena od specijalnog antibakterijskog materijala, i pored toga što dobro deluje na kožu lako se i održava. Evo kako da pravilno primenite prvi korak:

  • Najpre uzmite malo ulja i kružnim pokretima umasirajte na lice
  • Potom malo navlažite ruke i ponovo izmasirajte kožu lica. Ulje na ovaj način emulzira i koža ga dodatno upija
  • Nakon toga temeljno operite lice.

Drugi korak: u ovom koraku može se koristiti više različitih proizvoda: pena, mleko ili gel. Najbolje je da izaberete u skladu sa stanjem vaše kože, a ukoliko niste sigurni i kroz savetovanje sa dermatologom ili kozmetičarom, jer se proizvodi razlikuju. Na primer, kremaste strukture su pogodnije za suvu kožu, dok su gelaste strukture pogodnije za masnu kožu. 

U ovom koraku temeljno čistite lice od svih preostalih nečistoća. Rezultat je savršeno čista koža – sveža i jedra. Zahvaljujući vrlo blagom, a izrazito temeljnom čišćenju lica koža je kroz DC metodu spremna za kompletnu negu. Pre nego što odaberete odgovarajući proizvod razmislite o željama i zahtevima koje imate. 

Korejski proizvodi za čišćenje imaju veoma blagu formulaciju i dolikuje ih jednostavnost u pogledu sastojaka. Ukoliko ste i vi neko ko je već godinama u potrazi za sredstvom za čišćenje i negu lica koje će prijati vašoj koži – možda je upravo korejska kozmetika izbor za vas. Preporučujemo da pogledate stranicu za još dodatnih informativnih tekstova o azijskoj kozmetici kao i ponudom pojedinačnih proizvoda.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvari

Kako osigurati svaki kutak vaše banke?

U današnjem svetu, zaštita bankarskih institucija postaje sve složenija i važnija. Banke su neizbežno na meti kriminalaca zbog velikih količina ...
Dobre stvari

Podovi – svet tekstura i materijala koji pleni kvalitetom

Važan element uređenja svakog prostora, bilo da je u pitanju enterijer, ili eksterijer poput bašte, terase, balkona i dvorišta oko ...
Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.