Dobre stvari

Da li nam je zaštita od sunca potrebna i kada smo kod kuće

covek sedi pored prozora a napolju je suncano

Iako se kreme za sunčanje povezuju sa boravkom u prirodi odnosno na otvorenom, zaštita od sunca nam je svakako potrebna i kada smo kod kuće, jer zraci dopiru i kroz prozor. Takođe, trenutno povećano vreme boravka u kući ili stanu rezultira i većoj izloženosti drugim tipovima zračenja zbog kojih su nam potrebni preparati za sunčanje koji imaju zaštitni faktor od svih vrsta zraka. 

Dakle, nije dovoljna UVA/UVB zaštita od sunca, već odabrani preparati za sunčanje treba da nas zaštite i od plave svetlosti kojom zrače kućni uređaji, a koji ulaze u najdublje slojeve ćelija kože i vrše u njima različite promene. U tu svrhu mogu da posluže i topikalna i oralna zaštita od sunca radi unutrašnje zaštite!

S obzirom na aktuelnu pandemiju usled pojave COVID-19 virusa, svi smo mnogo više zatvoreni u kuću/stan, a dani su uglavnom lepi, topli i veoma sunčani. Ovakvo vreme nas mami da, ako ništa drugo, izađemo u dvorište (ko ima sreće), na terasu ili bar kraj prozora gde provodimo sate čitajući knjigu ili radeći neke druge stvari, upijajući svaki sunčev zrak! 

Možda ste mislili da nam u kućnim uslovima nije potrebna zaštita od sunca, ali ste se u tom slučaju mnogo prevarili. Tokom kućne izolacije i te kako nam je potreban zaštitni faktor i to čak mnogo kvalitetniji od onih uobičajenih koji pružaju preparati za sunčanje sa zaštitom od UVA i UVB zraka!

Različiti uređaji kojima smo pojačano izloženi u zatvorenom prostoru emituju zrake koji prodiru duboko u kožu, oštećuju njene ćelije i izazivaju prerano starenje i druge promene na koži, te nam je potrebna kompletna zaštita od svih vrsta zračenja

Pod tim mislimo i na infracrvene zrake, vidljivi spektar zračenja, kao i veštačku radijaciju, a ovakvu zaštitu mogu da pruže samo najkvalitetnije kreme za sunčanje koje imaju visok zaštitni faktor, kao i oralna zaštita od sunca odnosno kapsule za zaštitu od sunca sa dodatim vitaminima, mineralima i antioksidansima.

Kako se u kućnim uslovima zaštititi od zračenja?

Kao što smo već pomenuli, bez obzira što smo kod kuće, zaštitni faktor nam je neophodan u borbi protiv starenja i drugih oštećenja kože. Iako Sunce obezbeđuje različita korisna dejstva po naše zdravlje, ako izostane adekvatna zaštita od sunca – njegovi zraci pričiniće nam i štetu.

Pogotovo ako planirate direktno izlaganje zracima sunca, preparati za sunčanje moraju biti deo vaše nege čak i u kućnim uslovima! U njih ne spada samo topikalna zaštita od sunca koju pružaju kreme za sunčanje, već vaši najbolji saveznici mogu biti i suplementi, odnosno oralna zaštita od sunca koja obezbeđuje unutrašnju protekciju kože. U ovakav vid zaštite spadaju npr. Heliocare oral kapsule za zaštitu od sunca.

Poput Heliocare kreme za sunčanje, i kapsule za zaštitu od sunca imaju klinički dokazano dejstvo protiv različitih vidova zračenja, jer svi preparati za sunčanje iz Heliocare linije proizvoda sadrže Fernblock® – ekstrakt paprati Polipodium Leucotomos. Ova tropska paprat poreklom iz Srednje Amerike ima svojstvo samoodbrane i obnavljanja nakon oštećenja izazvanih sunčevim zracima, te se njenom posebnom ekstrakcijom izdvaja Fernblock® supstanca sa moćnim zaštitnim, antioksidativnim i regenerativnim efektima. Ovaj sastojak deluje na kožu time što:

  • sprečava izumiranje fibroblasta zaduženih za njen mladolik izgled,
  • sprečava oksidaciju ćelija i time oštećenja i prevremeno starenje,
  • sprečava promene u mitohondrijama koje predstavljaju ćelijsku energiju,
  • sprečava stvaranje hiperpigmentacija smanjenjem proizvodnje melanina.

Ako želite ovakvu zaštitu za svoju kožu, firma MSF Pharm je ekskluzivni distributer Heliocare proizvoda koje čine sprejevi, gelovi i kreme za sunčanje, zatim kapsule za zaštitu od sunca, kao i fotoprotektivna šminka odnosno puderi i tonirane kreme koje imaju zaštitni faktor.

Kakva je oralna zaštita od sunca i zašto je ona važna?

Oralna zaštita od sunca koju pružaju Heliocare kapsule za zaštitu od sunca predstavlja 100% pouzdanu i efikasnu metodu u borbi protiv različitih vidova zračenja kojima smo izloženi kako na otvorenom prostoru, tako i zatvoreni u kuće i stanove. Ovakav vid protekcije neophodan je kako bismo zaštitili našu kožu od oštećenja ne samo spolja, već i iznutra. Klinička istraživanja koja su vršena ukazala su na to da osobe koje su pile Heliocare kapsule za zaštitu od sunca u poređenju sa onima koji to nisu činili imaju znatno manje oštećenja od zračenja.

S toga, odaberite Heliocare Oral kapsule za zaštitu od sunca kojih je u pakovanju 60. Osim Fernblock® ekstrakta paprati, ove kapsule sadrže i ekstrakt zelenog čaja i beta karoten, a potrebno je da se pije jedna do dve dnevno kako bi se obezbedila adekvatna zaštita od sunca.

Takođe, tu su i Heliocare Ultra D kapsule za unutrašnju zaštitu od sunca koje predstavljaju jedinstvenu kombinaciju Fernblock® ekstrakta, vitamina D, E i C, luteina i likopena. Pakovanje čine 30 kapsula, a za antioksidtivnu i imunološku zaštitu ćelija od štetnih efekata slobodnih radikala dovoljna je jedna kapsula dnevno!

Koji god da su preparati za sunčanje vaš izbor, svakako se trudite da vašoj koži pružite što kvalitetniju i potpunu zaštitu od zračenja i gledajte da proizvodi imaju što viši zaštitni faktor, jer samo tako ćete obezbediti zdravlje vašoj koži i mladolikost na duže staze!

Najnoviji tekstovi

AutomobiliDobre stvariLifestyle

Kako zaraditi od polovnog automobila?

Kada odlučite da je vreme da svoj stari automobil zamenite novim obično je prvo što radite traganje za novim automobilom …

Putovanja

Sniženje cena avio-karata za Svetski dan turizma

Svetska turistička organizacija odredila je još 1970. godine 27. septembar kao Svetski dan turizma koji se na različite načine obeležava …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke