Dobre stvari

Biti i ostati u trendu u vreme korone

Globalna pandemija izmenila je živote svih nas. U vreme korone pomenili smo način na koji komuniciramo i interagujemo sa ljudima, način na koji se krećemo – ali i način na koji se oblačimo. Tržni centri, meke modne industrije, u mnogim delovima sveta privremeno su bili zatvoreni, pa se kupovina smanjila, usmerila samo ka najneophodnijim komadima i prešla na onlajn prodaju.

Sa druge strane, socijalna izolacija i manja društvena interakcija, te smanjivanje broja izlazaka iz kuće uopšte, smanjili su motivaciju čak i najvećih modnih entuzijasta da se svakodnevno sređuju, i doveli ih do toga da dane provode u pidžamama.

Ma kako sve ovo imalo i svoju udobnu stranu, odevni stil predstavlja deo našeg ličnog i poslovnog identiteta. Sa normalizacijom situacije i povratkom na poslove i u društvene interakcije, krajnje je vreme da zaronimo u svoje ormare i vratimo se u svoja uobičajena ruha, koja ćemo obogatiti nekim neophodnim, a trendi detaljima koji su važni i za našu zdravstvenu bezbednost.

U vreme korone renesansu su doživeli oni komadi koji su važni za zaštitu našeg zdravlja, kao što su maske i rukavice. Otkrivamo kako možete ostati u trendu i u toku globalne pandemije.

Rad od kuće i stil

Kada radimo od kuće, motivacija za sređivanje je na niskom nivou i zaboravlja se na uobičajene modne navike. Epidemija virusa Kovid 19 dovela je do toga da mnoge firme odluče da se sve poslovne aktivosti obavljaju od kuće i to je mnoge navelo da se konačno opuste i svoje radne sate provode u rasterećujućoj sportskoj odeći, ili pidžami.

Koliko god da ovo možemo posmatrati kao jedan od benefita rada od kuće, dan proveden u pidžami podrazumeva i manjak aktivnosti, mentalnu pasivizaciju i potencijalno depresivna raspoloženja. Takođe, široka odeća utiče i na to da se lakše opustimo kada je u pitanju količina unosa hrane, čime u samoizolaciji dobijamo i višak kilograma, pa kasnije nećemo ni moći da uđemo u svoje omiljene pantalone dok ne pronađemo kreativan način da smršamo.

Zbog svega ovoga, bitno je negovati lični stil i onda kada su naši izlasci iz kuće minimalni. To se može postići zadržavanjem rutine da se sređujemo za posao u vreme kada bismo to radili i inače. Odabir udobne odeće ne mora da se kosi da dobrim modnim izborima i udobna odeća može i te kako biti lepa i trendi.

Poslovni sastanci koje u ovoj situaciji obavljamo preko aplikacija poput Zume i Skajpa iziskuju pristup odeći kakav bismo imali i na radnom mestu, i ukoliko želite da na vaše kolege i saradnike ostavite dobar utisak, nemojte to raditi u pocepanoj majici, već se odlučite za elegantniji komad odeće.

Poslovno odevanje

I dok su neki tokom perioda intenzivne samoizolacije i karantina bili primorani da odlaze na svoje poslove, a drugi su imali tu privilegiju da rade od kuće, normalizacija situacije za većinu podrazumeva povratak na radna mesta. U svim ovim slučajevima, pravila poslovnog odevanja i potreba da se obučemo lepo i trendi bila je prisutna sve vreme.

Ovome se na putu mogla naći činjenica da je zdravlje apsolutni imperativ te da su zaštitne maske, a u nekim situacijama i rukavice, neophodni aksesoari sezone proleće-leto ove godine. Međutim, to nikako nije razlog da ne izgledamo lepo.

Prepoznavši ovu potrebu, neki sjajni brendovi kreirali su zaštitne maske za lice u najrazličitijim bojama i printovima, kako bi maske koje nosimo bile kompatibilne sa našim stilom. Odabir prave maske postaje modni adut koji nam je svima na dohvat ruke.

Kako kombinovati masku sa autfitom?

Ukoliko biramo živopisan autfit u mnogo boja ili sa previše izraženim printovima, pri odabiru maske treba da idemo na minimalizam. Sa druge strane, ukoliko se oblačimo minimalistički, upravo maska može biti aksesoar koji doprinosi našem stilu i skreće pažnju na nas. Na tržištu postoje prelepe maske u različitim bojama i dezenima, a neki proizvođači nam čak daju i mogućnost personalizacije maski.

Briga o zdravlju uopšte ne mora da znači opraštanje od našeg ličnog stila – naprotiv. Svaki poklonik mode zna da na pravi način istakne svoju autentičnost čak i u izvanrednim okolnostima koje su nas pratile prethodnih meseci, i koje će, nadamo se, ubrzo ostati iza nas. A kad se sve vrati u normalu, obucite se za izlazak i organizujte nezaboravno druženje.

Najnoviji tekstovi

Uradi sam

Šta kada u pola stana ima struje, a u pola nema

Sigurno vam se bar jednom dogodilo da nestane struje u stanu. Naravno, odmah proveravate da li je samo kod vas …

Dobre stvariLifestyleUradi sam

Uticaj energetske stabilnosti na svakodnevne kućne poslove

Kako se zima približava šuškanje o mogućim restrikcijama struje se sve češće ponavlja. Iako još uvek nema zvaničnih informacija, Vlada …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke