Dobre stvari

Avio karte – saveti za kupovinu avio karata

Pasoš i boarding pass

Kupovina avio karata često može da predstavlja veoma zamarajuću aktivnost, koja uključuje stalnu jurnjavu za jeftinim letovima, kupovinu karte u poslednjem trenutku usled promene poslovne agende ili nedostatak informacija od strane avio kompanije, koje otežavaju kupovinu karata.

Bilo da je u pitanju specijalizovan sajt i kupovina avio karte preko Poleti.rs sajta ili kupovina karte preko neke od turističkih agencija koje uključuje to u svoje ponude aranžmana, važno je da proces kupovine avio karata oduzme što manje vremena i bude što efikasniji, ali i povoljniji. U nastavku teksta predstavljamo nekoliko saveta za kupovinu avio karata.

#1 Rezervišite avio karte na vreme

Datum poletanja, vreme boravka na željenoj destinaciji i budžet predviđen za kupovinu avio karte su faktori koji u velikoj meri utiču na izbor avio kompanije i kupovinu same karte. Ipak, sve to je potrebno znati i isplanirati na vreme. Ukoliko rezervišete svoju avio kartu na vreme, možete da izbegnete neprijatnosti koje se javljaju usled veće potražnje uoči leta.

Kupovina avio karte treba da se obavi čim ste sigurni u datume putovanja, jer je verovatnoća da dobijete povoljne cene avio karata u poslednjem trenutku manja i takav rizik ne treba uvek preuzeti. Neke avio kompanije ili agencije za prodaju karata nude i mogućnost korekcije datuma polaska, ukoliko nešto iskrsne, pa je ovo dobro znati ukoliko karte rezervišete na vreme.

#2 Potražite jeftine avio karte i iskoristite popuste

Prilikom kupovine avio karata posebnu pažnju treba posvetiti ceni avio karata. Brojne avio kompanije, a posebno one sa epitetom low cost, kao i specijalizovani sajtovi nude povlastice, a na vama je da te benefite iskoristite na najbolji mogući način. Ključ je u istraživanju i stalnoj pretrazi sajtova turističkih agencija ili drugih specijalizovanih sajtova koji se bave prodajom avio karata.

Bilo da je u pitanju sajt koji nagrađuje svoje redovne putnike brojnim popustima, turistička agencija koja nudi povoljne avio karte ka određenoj evropskoj ili svetskoj destinaciji u sklopu svojih aranžmana ili ste, pak, naleteli na plaćeni oglas na Internetu koji nudi karte po super ceni, obavezno potražite jeftine avio karte i iskoristite brojne popuste.

Terminal na aerodromu

#3 Kupujte karte kod pouzdanih agencija ili sajtova

Kupovina avio karata se ne odnosi samo na proces transakcije, već i na odabir odgovarajuće avio kompanije, njihovu pouzdanost i kvalitet samog leta. Brojni specijalizovani sajtovi i turističke agencije su izgradile svoju reputaciju kada je u pitanju kupovina avio karata, pa je jedan od saveta da avio karte kupujete baš kod takvih pružaoca usluga.

Ako niste sigurni da li je neka agencija pouzdana, raspitajte se kod ljudi koju su već leteli sa tim prevoznikom, jer je pouzdana avio kompanija veoma bitan faktor prilikom kupovine karata, ali i čitavog iskustva leta avionom.

#4 Obratite pažnju na detalje prilikom kupovine karte

Kupovina karte u turističkoj agenciji se dodatno naplaćuje, zbog provizije koja se uzima za pružanje usluge, ali je ovo efikasan i, najčešće pouzdan način kupovine karte. Ukoliko, pak, sami pretražujete Internet u nameri da kupite avio kartu za željenu destinaciju, potrebno je da obrazite pažnju na detalje prilikom kupovine

Sajtovi i agencije mogu da imaju određene klauzule, uslove koji zahtevaju dodatno plaćanje ili neke “skrivene” odredbe prilikom sklapanja dogovora, zbog kojih cena raste. Baš iz svih tih razloga je od velikog značaja da pažljivo birate prevoznika i posrednika, ali i da pažljivo pročitate odredbe i sve ono što piše u ugovoru/dogovoru ili na karti.

Pored detalja u vezi same karte, postoje i dodatni troškovi koje možete redukovati, a u to spada parking na aerodromu, troškovi prtljaga ili takse koje naknadno plaćate. S obzirom na to avio karte mogu da budu i najskuplji deo vašeg putovanja, pravilan proces kupovine dobro planiranje i pretraga brojnih ponuda mogu da smanje troškove koje sa sobom nosi kupovina avio karte. 

Najnoviji tekstovi

Dobre stvari

Kako izabrati mesto za svadbu?

Jedna od najvažnijih odluka koju morate da donesete prilikom planiranja svadbe jeste odabir prave sale. Bajkovito i svečano okruženje je …

Dobre stvariKuhinja

Pokloni za slatkoljupce – izmamite im osmeh na originalan način

Slatki pokloni su pun pogodak za gotovo sve prilike! Mali znaci pažnje, veliki paketi raznovrsnih slatkiša ili luksuzni dezerti izmamiće …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke