Dobre stvari

Automobili koji su omiljeni među ženskim vozačima

Žena sedi za volanom

Žene imaju specifičan ukus kada je odabir automobila u pitanju; a nije ni tajna da automobil koji će voziti biraju po drugačijem kriterijumu nego muškarci. Iako ne želimo da generalizujemo naklonosti dama, na osnovu podataka o modelima koje voze žene, možemo zaključiti da su njima kod automobila najbitniji laka uočljivost, prostranost, udobnost i lep izgled

Mnogi vožači u svom posedu imaju i neki stari automobil, koji više ne voze pa je otkupljivanje automobila koji su korišćeni odlična opcija za njih. Ovakav izbor predstavlja najbolji način da se zaradi dodatan novac i omogući kupovina novog ljubimca na četiri točka o kom toliko maštate i koji će sigurno biti i zapažen na ulicama.

Luksuzni Nisan Juke i Qashqai

Verovatno ste već zapazili da veliki broj žena uživa u vožnji crossover-a. Razlog veće popularnosti SUV vozila leži u tome što vozaču pružaju veću udobnost sedišta, bolju preglednost i bolje performanse u toku vožnje

Ovakav, jedinstveni stil je potpuni hit među damama zbog svog privlačnog izgleda. Uz to – možete li zamisliti bolji model automobila koji je i privlčan oku a ima i mnogo prostora za smeštaj putnika i kesa iz kupovine.  

Ford Fokus – kvalitet iznad svega

Fokus je, čini se, sve popularniji model Fordove fabrike, koji se može često sresti na ulicama naše zemlje, ili na listi za kupovinu neke dame. Ford Fokus se može kupiti po vrlo pristupačnoj i razumnoj ceni, a za to ćete dobiti lepo dizajniran automobil, čvrst i stabilan. Izgleda da su ekonomična potrošnja tokom vožnje i privlačan izgled osnovni kriterijum po kom većina žena bira svog četvorotočkaša.

Folksvagen – Buba za ženu sa stilom

Ovo legendarno vozilo pokazuje da žena ima stila i klase. U životnom veku dugom gotovo 80 godina, i dalje uspeva da održi visoku poziciju kada su u pitanju ženske preferencije u izboru idealnog automobila. Glavna karakteristika koju ćete i sami primetiti vozeći Bubu je stabilnost u bržoj vožnji, dinamičan i sportski prizvuk. Sa ovim automobilom se svaka dama oseća jedinstveno.

Citroen – udobna C klasa

Paktični hečbek automobili, lepo dizajnirane spoljašnjosti i voma udobne unutrašnjosti, često rangiraju modele poput C3 i C4 kao prve izbore dama. Naročito prija saznanje da se u vožnji ističu kao štedljivi (zbog motora manje kubikaže), i neće mnogo oštetiti kućni budžet odvajanjem za registraciju i sporadične odlakse u servise.

Reno – za ženu koja zna šta želi

Visoko kotirani modeli francuskog proizvođača automobila su Clio i nešto veći model – Megan. Razlog zašto pripadnice lepšeg pola biraju Renoove modele je ponuda malih, za grad pogodnih automobila. Izrazito elegantne, spoljašnje linije karoserija i sofisticirana unutrašnjost ostavljaju svakog vozača bez daha. 

Neka istraživanja su pokazala da su francuski modeli automobila najčešći izbor žena u dvadesetim godinama kao i dama u ranim tridesetim koje znaju šta rade za volanom.

Mini Kuper – pravi gradski kruzer

Mini Kuper je i napravljen da bude mali, slatki automobil koji bi svaka dama poželela da vozi po gradskim ulicama. Najzanimljivija i, verovatno najprivlačnija, karakteristika ovako malih i kompaktnih automobila je ta što ih je moguće gotovo svuda parkirati

Fijat – vernost domaćim modelima

Od kako su se na tržištu pojavili redizajnirani Zastavini modeli, pridobili su pažnju ali i vernost vozača u celoj zemlji. Tome je najviše doprinela raznovrsna ponuda modela Fijat koji izlaze iz kragujevačke fabrike. Neki od modela za čijim ćete volanom najčešće sresti ženu su Fiat Punto, Fiat Bravo i naša stara „Fića” u novom, atrktivnom ruhu izdanja 500L.

Od svih ponuđenih modela koji mame žene, Fijatovi modeli imaju ubedljivo najširi opseg prodaje rezervnih delova, i pogodnost da, uz adekvatno održavanje, potrošnja goriva bude minimalna. Ova stavka naročito pogoduje štedljivoj ženskoj prirodi.

Još važnije od automobila za koji se dame opredeljuju je poštovanje propisa i odgovarajuće osiguranje. To je uostalom jedino neopodno za istinsko uživanje na otvorenom putu, dok je marka automobila samo stvar lične preferencije.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariLifestyle

Crossfit: Savršeno rešenje za ljubitelje izazova

Crossfit je princip vežbanja koji se ističe svojom visokointenzivnom, raznovrsnom i funkcionalnom prirodom. Ovaj trening sistem je razvijen kako bi …

Edukacija

Tradicionalni marketing i strategije zasnovane na njemu

Marketing je bio ključan deo poslovanja od trenutka njegovog nastanka. Međutim, tokom godina, metode i strategije koje se koriste u …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke