Dobre stvari

7 Ukrasa za mladoženjin rever

Kada se govori o venčanju, obično je mlada ta koja je u centru pažnje, pogotovo kada je reč o pripremama pred svadbu. Odabir venčanice, cipela, bidermajera i nakita je proces koji traje nedeljama i mesecima, a šta je slučaj kada je u pitanju mladoženjin stajling?

Muškarci ne vole previše da eksperimentišu, i obično se opredeljuju za klasiku koja podrazumeva košulju, odelo, i cipele ukombinovane sa kaišem. Ipak, i mladoženja ima priliku da začini svoju odevnu kombinaciju zanimljivim detaljima. Evo 7 predloga ukrasa za mladoženjin rever.

#1 Ruzmarin

Nošenje ruzmarina na reveru je tradicija koje se mnogi momci pridržavaju i dan danas. Ova biljka igra zasluženu ulogu na venčanjima zato što simbolizuje vernost i predstavlja zaštitnika bračne sreće.

Ruzmarin može biti i deo bidermajera, a njime se mogu kititi i svatovi. Izbor mladoženje mogu biti i nešto drugačiji cvetovi ili korsaži, ali oni koji poštuju tradiciju će se ipak odlučiti za dekoraciju u vidu ruzmarina.

#2 Značka

Kum i mladoženja rever na odelu

Značke su izuzetno zanimljiv detalj, a deo ponude firmi koje se bave izradom metalne galanterije je obično izrada znački za odela. Ovaj detalj je veoma elegantan, pa ne čudi što je izbor mnogih mladoženja.

Posebna pogodnost kod ove opcije je samostalan izbor boja i prevlake znački. Značke mogu biti izrađene od zlata, srebra, hroma ili nikla, a uz vaš dizajn, ili pomoć ljudi koji su za to zaduženi, mogu izgledati kao pravo remek delo.

#3 Vezane trake

Umesto klasičnog cveća, ukras kojim se kiti mladoženjin rever može biti sastavljen od zanimljive kombinacije ukrasnih traka. Trake različitih boja i oblika mogu biti vezane i aranžirane po vašem ukusu.

Opšte je poznato da trake često simbolišu podršku određenim ciljevima, pa ukoliko vam je neka od tih akcija izuzetno bitna možete i na ovaj način iskazati svoj stav.

#4 Lego kockice

Dan venčanja je dan kada momci po svim kriterijumima postaju muškarci, pa je simpatično da baš ovog dana na sebi nose nešto što ih podseća na detinjstvo. U ovu svrhu mogu poslužiti dobro poznate – lego kockice.

Ukrase od lego kockica možete kreirati zajedno sa svojim kumom i ostalim prijateljima, i usput se ludo zabaviti. Prisetite se doživljaja i uspomena iz detinjstva, poigrajte se sa šarenim kockicama i složite nešto što će vam se uklapati uz ostatak stajlinga.

#5 Džepna maramica

Aksesoar koji često muškarcima omogućava da upotpune svoju odevnu kombinaciju je čuvena džepna maramica. Ona se, kao što joj i sam naziv govori, nosi u džepu odela, uredno savijena, obično u tonu sa košuljom ili kravatom.

Međutim, džepna maramica može biti i ukras za rever. Nju možete presaviti, i od nje napraviti neki zanimljiv oblik, a potom je uz pomoć špenadle pričvrstiti za rever. Ove maramice možete naći u različitim bojama, sa potpuno ludim dezenima i šarama, pa predstavlja način da svoj stajling za venčanje učinite originalnim.

Ukrasna maramica za odelo

#6 Bedž

Još jedan ukras u vidu metalne galanterije koji možete nositi na dan venčanja jeste – bedž. I bedževe, kao i značke, možete dizajnirati po svom ukusu. Takođe i od ovog vida dekoracije možete napraviti zanimljiv štos.

Ovaj ukras nije rezervisan samo za mladoženju, bedževe sa ulogama koje imaju na svadbi možete uraditi i za mladu, kumove i najbitnije svatove. Ujedno zanimljiva uspomena koju će vaše zvanice čuvati do kraja života.

#7 Oblici od kartona

Ukrasi različitih oblika od kartona mogu biti zanimljiv detalj na reveru. Crvene usne obično simbolizuju dame dok su crni brkovi simbol džentlmena, a u ovom slučaju mladoženje. Ukoliko se odlučite za ovaj način ukrašavanja za mladoženju, i mlada može svoju kombinaciju začiniti na ovaj način.

Osim usana i brkova, zanimljiva alternativa su kravata i cipela, ili karton izrezan u obliku žene i muškarca, kao simbol mlade i mladoženje. Kada je u pitanju ovaj ukras koji ćete za rever ili zalepiti ili pričvrstiti špenadlom, svakako dolazi bilo šta po vašoj želji i ukusu. Neka vaš ukras na reveru simbolizuje vašu ličnost i karakter.

Mlada nije jedina osoba u koju su oči uprte tokom venčanja i svadbe, glavne uloge dodeljene su njoj i mladoženji. Nema razloga da i njegov stajling tog dana ne bude zanimljiv i originalan, a uz atraktivan ukras na reveru sigurno će se postići taj efekat.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvariKuhinja

Laki dezerti koje možete spremiti za svaku priliku

Nema ništa bolje od trenutka kada završite obrok i zatim zaronite u mirisne, slasne dezerte. Bez obzira na priliku, od ...
AutomobiliEdukacijaPosao

Kako da najbolje opremite vaše teretno vozilo?

Kada se radi o opremanju teretnih vozila, važno je da imate pravu opremu koja će vam omogućiti da efikasno obavljate ...
Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.