Dobre stvari

5 saveta za brzo i lako preseljenje u novi stan

Bele kutije za selidbe poređane u praznoj prostoriji

Selidbe su sastavni deo života, naročito u periodu kada ste student. Potpuno je normalna pojava stres u ovakvim situacijama zato što premeštanje svih stvari iz jednog prostora u drugi, pored činjenice da je fizički izuzetno zahtevno, ima i emotivnu težinu jer smo svi u većoj ili manjoj meri vezani za prostor u kojem obitavamo

Selidbe su naročito teške kada su u pitanju veliki gradovi, jer u velikim gradovima ima gomila faktora koji mogu otežati selidbu na najrazličitije načine. Od gužvi u saobraćaju preko neispravnih i uskih liftova pa sve do zapravo nalaska novog mesta za život, selidbe Beograd (ili bilo koji veći grad) mogu biti veoma iritantne u svakom smislu. 

Međutim, postoji ipak nekoliko načina pomoću kojih možete sebi olakšati ovaj naporan proces i poštedeti, bar malo, gomile stresa i napora koji on podrazumeva. Mi smo se potrudili da te načine, za vas, izdvojimo, zato nastavite sa čitanjem ovog teksta da biste ih i saznali.

Obezbedite kutije selotejp trakom ali to uradite tik pred polazak 

Brzopletost je veoma opasan faktor koji se javlja potpuno suptilno kada su u pitanju seldibe. Iz tog razloga, lako vam se može desiti da požurite i odmah po završetku pakovanja, obezbedite sve kutije selotejp trakom kako biste ih uredno odložili u ćošak dok ne dođe vreme za polazak. 

Upravo to je ono što ne bi trebalo da se radi, ukoliko želite da prođete bez stresa, bez gubljenja vremena i, što je najvažnije, bez izgubljenih stvari. 

Svaka od kutija koje koristite prilikom selidbe bi trebalo da bude adekvatno obeležena u skladu sa predmetima koji u nju odloženi

Tokom procesa pakovanja, postoji velika verovatnoća da ćete nailaziti na predmete koje je neophodno rasporediti po ovim kutijama na najrazličitijim mestima vašeg doma. Zato, da bi ste se osigurali da će vaše stvari biti spakovane na uredan način, postarajte se da zatvorite kutije, tek pre nego što napustite vaš bivši dom.

Dobra komunikacija sa ljudima koji vam pomažu je ključ uspeha 

Bilo da ste unajmili profesionalce koji se bave selidbama ili ste zamolili nekoliko prijatelja i članova porodice da vam pomognu u ovom poduhvatu, kao i u svim drugim aspektima života, dobra komunikacija je ključ uspešno odrađenog posla

Takođe, važno je naglasiti koje gde se nalaze stvari koje su lomljive, kako biste se osigurali da će one u jednom komadu preživeti put od starog do novog doma. 

Koristite mekane predmete da zaštitite 

Sigurnost je definitivno imperativ kada je su u pitanju selidbe. Međutim, pored sigurnosne folije, sa malo pametnog planiranja, možete dodatno zaštititi vaše stvari na jednostavan način

Pakovanjem zavesa, pokrivača, ćebadi i stoljnjaka, na takav način da oblože ostale predmete u kutiji i samim tim im pružaju dodatnu sigurnost, osiguraćete se da vaši predmeti budu maksmialno zaštićeni prilikom transporta stvari. 

Pametno koristite tehnologiju da biste lakše povezali elektronske uređaje

Otkačiti elektronske uređaje je veoma lak zadatak kada su u pitanju selidbe. Prosto izvucite sve kablove, postarajte se da ste ih uredno spakovali i na prvi pogled, učiniće vam se da je posao gotov

Međutim, kada na red dođe da se raspakuju desktop računari, dvd plejeri, televizori i mnogi drugi elektronski uređaji koji imaju gomilu kablova, život vam naglo može postati dosta komplikovaniji.

Ukoliko niste vešti sa tehnologijom, na lak način možete izbeći i glavobolje kada je u pitanju povezivanje elektronskih uređaja u novom stanu. 

Premeštanje plastičnih kutija za selidbe

Savetujemo vam da pametno iskoristite prednosti vašeg mobilnog telefona i da, pre vađenja svih kablova, jednostavno fotkate pozadinu uređaja kako biste se osigurali da ćete ga sa lakoćom kasnije i povezati.

Koristite odgovarajuće kutije kako bi ceo proces selidbe prošao što jednostavnije

Kada kažemo “odgovarajuće” kutije, mislimo da bi najviše trebalo da vodite računa o njihovoj izdržljivosti. Prilikom pakovanja, česta je pojava da se lako zanesemo i u jednom trenutku počnemo da pretrpavamo kutije do tačke gde se one čak ne mogu ni zatvoriti. 

Pored toga što će u tom slučaju biti veoma teške i nepraktične za transport, ovo može biti i veoma iritantno jer, usled prevelike težine, krhke kutije mogu lako da puknu i da vam otežaju proces selidbe u velikoj meri. 

Zato, imajte na umu da, u toku pakovanja, ne pretrpavate krhke kartonske kutije stvarima, jer ćete u suprotnom morati da sakupljate vaše stvari po kombiju za selidbe ili još gore po ulazu u zgradu ili ulici.

Dobra organizacija je temelj uspešnog posla 

Na kraju dana, stres i iscrpljenost su dve stvari koje su gotovo nezaobilazne kada je u pitanju dan selidbe. Međutim, iako su nezaobilazne, uticaj ovih negativnih emocija se ipak može umanjiti u velikoj meri. 

Dobra organizacija je u ovom slučaju najbitnija, čak i u slučaju ako unajmite iskusne profesionalce, kojima je selidba glavni posao, da vam pomognu. Nadamo se da ste iz ovog teksta izvukli nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da se uspešno, sa što manje truda i što efikasnije preselite u svoj novi dom.

Najnoviji tekstovi

Dobre stvari

Kako osigurati svaki kutak vaše banke?

U današnjem svetu, zaštita bankarskih institucija postaje sve složenija i važnija. Banke su neizbežno na meti kriminalaca zbog velikih količina ...
Dobre stvari

Podovi – svet tekstura i materijala koji pleni kvalitetom

Važan element uređenja svakog prostora, bilo da je u pitanju enterijer, ili eksterijer poput bašte, terase, balkona i dvorišta oko ...
Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.