Dobre stvari

5 Razloga zbog kojih su rolo zavese pravi izbor!

rolo zavese u poslovnoj prostoriji

Poslednjih nekoliko godina rolo zavese preuzimaju primat u odnosu na metražne zavese, jer predstavljaju savremen način uređenja prostora. Bilo da je u pitanju životni prostor, kancelarija ili ugostiteljski objekat rolo zavese predstavljaju pravi izbor. Osim što deluju izuzetno dekorativno, ambijentu daju notu luksuza i elegancije. Rolo zavese se u potpunosti razlikuju od klasičnih zavesa i od draperija i zbog toga su jedinstvene. Rade se po tačnim dimenzijama i savršeno se uklapaju uz razne dekorativne enterijere. Kod nas su tek poslednjih godina doživele pravu ekspanziju a potražnja za ovim izuzetnim zavesama svakodnevno raste. 

U nastavku teksta vam donosimo 5 razloga zbog kojih je ugradnja ovih zavesa pravi izbor.

Rolo zavese predstavljaju uštedu vremena i  novca 

Rolo zavese štite od sunca a istovremeno dopuštaju da svetlost bude prisutna u prostoriji. Ono po čemu se izdvajaju od svih drugih zavesa je što zahvaljujući njima imate apsolutnu privatnost, jer ste u potpunosti pošteđeni radoznalih pogleda iz spoljašnjeg okruženja. U poređenju sa trajnošću i kvalitetom imaju pristupačnu cenu. Još ako se na to doda ušteda vremena a i novca prilikom njihovog održavanja sasvim je razumljivo zašto su ove zavese sve popularnije na tržištu.

Rolo zavese se sastoje od dekorativnog platna i mehanizma. Količina svetlosti koja ulazi u prostoriju zavisi od vrste platna. Takođe postoje i specijalne vrste dekorativnog platna koje propušta svetlost a istovremeno zaustavlja UV zračenje. Pomoću lančića mehanizma koji se pomera, vrlo jednostavno možete podesiti da li će zavesa propuštati blagu svetlost ili ćete potpuno zamračiti prostoriju. 

rolo zavese u dnevnoj sobi

Imaju mogućnost montiranja na svim površinama

Mehanizam rolo zavesa je trajan s obzirom da ga čini aluminijumska konstrukcija. Izrađuje se u beloj, sivoj i crnoj boji. Montiraju se na svim površinama, tako da možete odabrati da li ćete ih montirati na okvir prozora na zid ili na plafon. Zahvaljujući savršenom mehanizmu rolo zavese možete po potrebi spuštati i podizati kako ručno tako i automatski.

Rolo zavesama možete upravljati pomoću daljinskog upravljača

Postoje dva načina podizanja i spuštanja rolo zavesa. Možete ih jednostavno pomerati ručno pomoću lančića ili pomoću daljinskog upravljača. Jednostavnim pokretom ruke povlačeći lančić, zavesu podižite ili spuštate do željene visine. Drugi način podešavanja zavese je pomoću dugmeta na daljinskom upravljaču. U situacijama kada vas sunčevi zraci miluju kroz prozor a vi biste da odremate još malo, daljinsko pomeranje zavese je idealno rešenje.

Izuzetno su lake za održavanje 

Za razliku od metražnih zavesa, rolo zavese su izuzetno lake i jednostavne za održavanje. Prednost platna za rolo zavese je u tome što ne zadržava neprijatne mirise i što ima antibakterijska svojstva. Dovoljno je da ih prebrišete vlažnom krpom bez ikakvih dodatnih hemijskih sredstava. Povremeno, kada je potrebno malo detaljnije čišćenje, ove zavese možete jednostavno očistiti usisivačem. Nakon toga ih možete prebrisati vlažnom krpom kako biste im povratili svežinu i sjaj. 

Odlikuju se dugotrajnom elegancijom 

Osim što su kvalitetne, lepo dizajnirane zavese mogu ulepšati vaš enterijer pružajući vam istovremeno dovoljno privatnosti. Uz adekvatno održavanje, ove zavese uvek izgledaju kao da su tek kupljene. Rolo zavese su vizuelno veoma privlačne. Doprinose eleganciji doma posebno što su dostupne u različitim bojama i tkaninama.

Osim što izuzetno lepo i dekorativno deluju rolo zavese predstavljaju ogromnu uštedu vremena, koje je u savremenom svetu više nego potrebno. Za razliku od metražnih zavesa koje treba skinuti, oprati eventualno popeglati nakon sušenja a zatim zakačiti, rolo zavese će uvek biti čiste i sjajne uz minimalan trud i utrošak vremena.Veliki izbor rolo zavesa nudi preduzeće D art Collection iz Beograda.

Najnoviji tekstovi

AutomobiliDobre stvariLifestyle

Kako zaraditi od polovnog automobila?

Kada odlučite da je vreme da svoj stari automobil zamenite novim obično je prvo što radite traganje za novim automobilom …

Putovanja

Sniženje cena avio-karata za Svetski dan turizma

Svetska turistička organizacija odredila je još 1970. godine 27. septembar kao Svetski dan turizma koji se na različite načine obeležava …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke