Dobre stvari

5 razloga za video nadzor u poslovnim objektima

Postoje brojne prednosti koje možemo povezati s instalacijom video nadzora u vaše poslovne prostorije. Napretkom tehnike i tehnologije, sigurnosne kamere danas postaju dostupne svima i više nisu rezervisane samo za srednje i velike kompanije. Cene sistema za video nadzor su pristupačne i prihvatljive, a diskretna tehnologija i sofisticirani softver omogućavaju njegovu ugradnju i na manjim površinama.

Ako ste i dalje neodlučni i pitate se kakav nadzorni sistem je idealan baš za vaš poslovni prostor, predlog je da se obratite kompanijama kao što je VideoMont, koje se bave montiranjem i stručnjacima koji su tu zaposleni. Na osnovu izgleda poslovnog prostora, bitnih parametara i vaših želja, zajedno ćete sigurno doći do idealnog rešenja.

U nastavku, sa vama delimo 5 razloga za instaliranje video nadzora u vašem poslovnom objektu i stavke na osnovu kojih je ovakva investicija višestruko isplativa.

#1 Prevencija krađe od strane zaposlenih

Dobar odnos među zaposlenima je ključan za besprekorno funkcionisanje preduzeća. Odnos nadređenog i zaposlenog takođe bi trebalo da se zasniva na međusobnom poštovanju i uzajamnom poverenju.

Međutim, jedno istraživanje sprovedeno u SAD pokazuje da otuđenje od strane zaposlenih košta kompanije oko 50 milijardi dolara godišnje. Štaviše, neumoljiva statistika pokazuje da oko 33% posto preduzeća propadne baš zbog štete koja nastaje krađom od strane zaposlenih. Kvalitetne radnike je često teško pronaći, a poverenje se gradi vremenom. Pre nego što se izgradi poverenje sa novoangažovanim ljudima, njihovo ponašanje bi trebalo držati pod budnim okom.

Mnoga preduzeća se opredeljuju za montažu video nadzora bez obzira na veličinu poslovanja. Zahvaljujući fleksibilnosti i pristupačnosti nadzornih sistema, danas je moguće naći odličnu opremu za svaki raspoloživi budžet.

Razvoj tehnologije omogućava i pristup snimcima preko mobilnih telefona, sa bilo kojeg mesta, a jedini uslov je internet konekcija. IP kamere omogućavaju pristup sa bilo koje lokacije, pomoću uređaja koji je povezan na internet.

Posmatranje poslovnog prostora sa bilo koje lokacije, omogućava vam da istovremeno pratite rad zaposlenih, ali i da kontrolišete sve akcije u i oko poslovnog prostora. Ukoliko je vaš cilj da povećate produktivnost i da mirno spavate jer kamere beleže sve sumnjive radnje, video nadzor je, bez sumnje, prava odluka za vas.

#2 Povećanje produktivnosti i monitoring zaposlenih

Opadanje produktivnosti ima značajan negativan uticaj na poslovanje svake kompanije. Mada se manja produktivnost ne može porediti sa krađom od strane zaposlenih, radnici koji radno vreme ne koriste na produktivan način mogu imati štetne posledice po celokupan biznis.

Svest o tome da se vrši video monitoring, navešće radnike da budu produktivniji i da radne sate koriste upravo za obavljanje posla. Sem što drže zaposlene na oku, menadžeri su u poziciji i da otkriju moguće “slabe karike” i da tako pronađu razlog opadanja produktivnosti.

Produktivnost i profitabilnost su usko povezane, pa će otkrivanje problema opadanja produktivnosti pomoći da cela kompanija funkcioniše bez problema.

#3 Nadzor prostorija s ograničenim pristupom

U skoro svakoj kompaniji postoje prostorije u kojima je pristup radnicima ograničen, a mušterijama zabranjen. U ovim prostorijama najčešće se nalazi materijal i dokumentacija koji su od velike važnosti za poslovanje preduzeća: kancelarije računovodstva, menadžerske kancelarije, skladišta skupog materijala i slično.

U slučaju da nastane šteta ili nestane dragocena dokumentacija, veoma je bitno da se što pre odreaguje i pronađe počinilac. Ako ne postoji nadzor i video materijal koji se naknadno može pogledati, proces istrage može se odužiti, dok odnos između zaposlenih, usled međusobnog optuživanja, može postati trajno narušen.

Sa video materijalom u rukama – nema laži, nema prevare. Jasno se vidi ko se i kada nalazio u određenim prostorijama, pa čak i trenutak kada je došlo do otuđenja ili nastanka štete. Sem toga, kamere sa detekcijom pokreta mogu slati signal svaki put kada dođe do kretanja u zaštićenim prostorijama.

#4 Zaštita od mogućih krivičnih tužbi

Nezgode na radnom mestu se, nažalost, dešavaju. Nastale povrede mogu dovesti čak i do invaliditeta. S druge strane, česte su i lažne tužbe. Naime, poznate su situacije kada zaposlenici ili mušterije lažno optuže i krive kompaniju za nastanak svoje povrede. Krajnji rezultat jeste da kompanije zakonski i finansijski odgovaraju zbog lažnih optužbi.

Sem što lažne optužbe mogu finansijski unazaditi kompanije za velike svote novca, nekad i tokom dužeg vremenskog perioda, one su istovremeno i blaćenje imena i imidža kompanije.

Video nadzor će rešavati ove slučajeve po kratkom postupku. Video nadzor nije put za izbegavanje odgovornosti, nego jednostavan način za utvrđivanje kako je do povrede došlo i da li je za nastalu štetu kriva kompanija.

Osiguravajuće kuće će uvek savetovati kompanijama da instaliraju video nadzor u svim prostorijama, kako bi se moguće lažne optužbe lako sanirale. Video materijal je vredan i valjan dokaz i na sudu.

Zadovoljnije mušterije

Zadovoljstvo mušterija je cilj svake kompanije. Osim satisfakcije što ste pronašli i zadovoljili potrebu svojih mušterija, zadovoljna mušterija je i svojevrsna besplatna reklama – širi priču o vašem preduzeću i preporučuje vaše usluge poznanicima, što povećava vaše šanse da budete uspešan preduzetnik.

Video nadzor će vam pomoći i u ovom segmentu poslovanja. Zahvaljujući video nadzoru, možete uočiti paterne ponašanja stalnih mušterija i tako dobiti sliku o njihovim navikama i potrebama. Na osnovu paterna ponašanja mušterija, kompanija može da donese odluku o rasporedu proizvoda, marketinškim potezima i celokupnoj organizaciji plasmana proizvoda.

Pomoću video nadzora, menadžeri mogu da isprate i odnos zaposlenih prema mušterijama, kao i u kojoj meri je reakcija zaposlenih uspela da pomogne mušterijama u pronalaženju proizvoda. Na osnovu prikupljenih informacija, menadžeri mogu da daju zaposlenima instrukcije kako da poboljšaju svoje ophođenje i uslužnost ili da jednostavno pohvale njihov angažman.

Ukoliko ste na osnovu ovih 5 razloga zaključili da je ulaganje u video nadzor vašeg poslovnog objekta mudra investicija, VideoMont će vam pružiti ceo dijapazon opreme i usluga.

Najnoviji tekstovi

Edukacija

Tradicionalni marketing i strategije zasnovane na njemu

Marketing je bio ključan deo poslovanja od trenutka njegovog nastanka. Međutim, tokom godina, metode i strategije koje se koriste u …

Putovanja

5 najegzotičnijih ostrvskih destinacija za putovanje

Putovanje na egzotična ostrva kao u filmovima postalo je san mnogih putnika širom sveta. Ostrvski rajevi nude ne samo nezaboravne …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke