Dobre stvari

5 najlepših plaža u Crnoj Gori

Pogeled na obalu Crne Gore sa mora

Crnogorsko primorje je već dugi niz godina sinonim za lepa putovanja, koja kombinuju odličan provod i uživanje u skladnom spoju prirode i turizma. Jadransko more i plavetnilo koje se ogleda u okolnom kršnom terenu, zavodljiva divljina i nestvarno lepi prizori širom crnogorske obale, dovoljan su razlog da posetite ovo svetski poznato letovalište.

Kada je u pitanju Crna Gora more posetioce zavodi svojim šarmom i tamnoplavom bojom, mediteranskim mirisima i nestvarnim pejzažima koji ga okružuju. Crna Gora je pravi dragulj Jadrana, sa bogatom istorijom, fascinantnom arhitekturom i avanturom na svakom koraku.

Ipak, posebno mesto u ponudi Crne Gore zauzimaju bajkovite plaže na kojima možete uživati u sunčanju, plivanju, ronjenju, kao i u brojnim avanturističkim sportovima. U nastavku teksta saznajte više o 5 najlepših plaža u Crnoj Gori.

#1 Velika plaža u Ulcinju – Kopakabana nasred Jadrana

Ulcinj je najjužniji grad na crnogorskoj obali koji svojim prirodnim potencijalom predstavlja odlično mesto za letovanje i uživanje u čarima Jadrana. Velika plaža u Ulcinju dugačka je oko 13 kilometara i najduža je na celom crnogorskom primorju. Zbog sitnog, puderastog peska i kristalno čistog mora dobila je naziv Kopakabana, prema čuvenoj plaži u Rio de Žaneiru.

Ova plaža je jedna od omiljenih i svim ljubiteljima ekstremnih vodenih sportova, zbog svoje izloženosti vetru i ravnom terenu na samoj plaži. Velika plaža u Ulcinju posetiocima nudi i veliki broj restorana sa ribljim i ostalim specijalitetima, a mediteranski ambijent kojim odiše ova plaža nikog ne ostavlja ravnodušnim.

#2 Plavi horizonti – prirodne uvale i kristalno čisto more

Plavi horizonti nalaze se u dnu prirodne uvale Pržno, na poluostrvu Luštica. Plavi horizonti spadaju u jednu od najlepših peščanih plaža u Crnoj Gori, a bajkovita borova šuma koja je okružuje pojačava utisak ove plaže na otvorenom moru. Stenovite uvale, kristalno čisto i plitko more, uz najveći broj sunčanih sati u godini, idealno je okruženje za decu, neplivače, ali i za ljubitelje relaksacije na lepom, plavom Jadranu.

Peščana plaža

#3 Plaža Jaz u Budvi – nestvarna lepota netaknute prirode

Plaža Jaz nalazi se na svega nekoliko kilometara od poznatog crnogorskog letovališta – Budve. Spada u jednu od tri najduže plaže na crnogorskom primorju, a lepota kojom odiše svrstava je u sam vrh i po kriterijumima uživanja i opuštanja na Jadranu. 

Šljunkovita plaža koja u vodi prelazi u pesak okružena je netaknutom prirodom i bogatstvom crnogorske divljine. Ugostiteljski objekti na samoj plaži nalaze se na istočnoj strani, u prirodnom, stenovitom hladu mediteranskog drveća koje ih štiti od jakog juga ili letnje bure. 

#4 Ada Bojana – peščano prostoranstvo i ostrvska atmosfera

Ada Bojana je jedna od najlepših crnogorskih plaža, a nalazi se u blizini granice sa Albanijom. Sedamdesetih godina je ovo nenaseljeno, rečno ostrvo dobilo svoj nudistički kompleks, ali je tokom godina postalo poznato i u širim krugovima. Ada Bojana se odlikuje prelepom peščanom plažu koja počinje onde gde se završava Velika plaža u Ulcinju.

Ada Bojana se prostire na oko 60 hektara, a zbog povoljnih vetrova predstavlja pravu oazu za ljubitelje kajtinga i ostalih vodenih sportova. Ovde se nalazi kompleks bungalova i kompleks apartmana, a prelepo peščano prostranstvo i ostrvska atmosfera stvaraju nezaboravan ambijent za svakog ko se odluči da poseti ovu lepu plažu. 

#5 Plaža Žanjice u Herceg Novom – azurna atmosfera prirodne uvale

Plaža Žanjice nalazi se u uvali Mirište, na poluostrvu Luštica. Plaža je poznata i kao “Predsednička plaža”, jer ju je Josip Broz TIto izabrao kao svoju privatnu plažu. Plaža Žanjice smeštena je u ambijentu azurno plavih mora, okružena maslinjacima i šljunkom, dok je voda čista i prozirna. U blizini plaže nalaze se ostrvo Mamula sa starom austrijskom tvrđavom i Plava špilja do kojih postoje svakodnevni izleti tokom letnjih meseci.

Crna Gora je svakog leta prava turistička poslastica za ljubitelje plavog Jadranskog mora, dobre zabave i uživanja, a poseta nekoj od ovih plaža učiniće vaš boravak u zemlji na Jadranu nezaboravnim.

Najnoviji tekstovi

Lifestyle

Cene kvadrata u Beogradu – kakvo je trenutno stanje na tržištu?

Ako upravo tragate za svojim novim stanom u Beogradu, ili želite da investirate u nekretnine, te ih onda i izdajete …

Putovanja

Predlažemo: 3 idealne destinacije za letovanje

Leto je počelo, a u poznate turističke destinacije su počeli da pristižu turisti. Ukoliko vi još uvek niste odlučili gde …

Dobre stvari

Ručno birana kolekcija.

Preporuke